Hlavní obsah

Roman Kresta opět pojede zlínskou Barum rallye

PRAHA

Kvalitní startovní pole a bohatý doprovodný program jsou hlavním lákadlem největší české rallyeové soutěže - Barum rallye. Soutěž, která je součástí Mistrovství republiky a zároveň patří do devítibodového kalendáře Mistrovství Evropy, se pojede poslední srpnový víkend. Hlavní událostí pro české fanoušky bude návrat bývalého pilota mistrovství světa Romana Kresty na české silnice.

Foto: Ford Motor Company

Roman Kresta

Článek

"Upřímně říkám, že chceme na Barumku dostat takové piloty, kteří budou schopní Romana porazit," řekl ředitel zlínské soutěže Miloslav Regner ve čtvrtek v Praze na setkání s novináři. Jezdci budou mít před rallye možnost na tratích dva dny trénovat. V pátek pak proběhne technická přejímka vozů a speciální rychlostní zkouška v ulicích Zlína.

Servisní zóna je zajištěna v areálu Barumu v Otrokovicích. Při výběru rychlostních zkoušek se pořadatelé snažili vyjít vstříc i ochranářům, kteří si přáli, aby se tratě vyhnuly zóně ochrany ptactva Natura 2000. K větším změnám oproti minulosti ale nedojde.

Zlínskou rallye bude opět v ulicích města doplňovat bohatý doprovodný program, který organizátoři pro letošní ročník rozšířili na tři dny. Vystoupí mimo jiné kapely Reflexy, či Děda Mládek Illegal Band. V pátek, po divácké supererzetě v centru města, proběhne i diskotéka a doprovodné akce pro rodiče s dětmi.

V centru Zlína bude velká párty

"Zlín bude konečně žít, všechny zahrádky budou mít prodlouženou otevírací dobu až do půlnoci. Očekáváme sice kvůli tomu nějaké protesty občanů, ale pro město má tato akce veliký význam co se týče sponzorů a následně celého rozvoje," řekl na setkání s novináři zlínský starosta Tomáš Olehla.

Fanoušci se mohou těšit především na domácího jezdce Romana Krestu, který se na Barumku vrací po třech letech a to z vozem Ford Fiesta S1600, se kterým jezdí anglické mistrovství.

"Startujeme po dlouhé době na domácí půdě, takže je to pro nás velmi prestižní záležitost. Vybrali jsme si letos pouze tuto soutěž, protože se účastníme britského šampionátu a času je málo. Vloni nám start nevyšel, protože jsem se účastnil kompletního seriálu mistrovství světa, ale letos se pokusíme zvítězit", řekl dvojnásobný vítěz této soutěže z let 2000 - 2001.

Reklama

Související témata: