Hlavní obsah

Výjimečný zážitek. Bývalý fotbalista Sparty vyměnil trávníky za kamión

Sedlčany
Aktualizováno

Má za sebou téměř tři stovky prvoligových zápasů za Zlín, Teplice či Spartu. Obránce Vlastimil Vidlička teď mění zelené trávníky za kamión, který se chystá na Dakar. Zatím neusedl za volant, ale na sedadlo spolujezdce a svezl se s pilotem Martinem Macíkem. „Užil jsem si to, byl to obrovský zážitek,“ říká o své jízdě na bahnitém terénu. A Martin Macík k tomu dodává: „Určitě by si to chtěl zkusit sám za volantem, ale na to je ještě čas.“ Je to pravda? Co Vlastimila Vidličku překvapilo a jaká byla konverzace v kabině, kterou zachytila kamera, na to se podívejte v našem videu.

Fotbalista Vlastimil Vidlička v kamionu Martina MacíkaVideo: Sport.cz

 
Článek

Pro bývalého reprezentanta do 21 let, který nyní hraje pražský přebor za tým Dukla Jižní Město, to nebyla první zkušenost se závodním speciálem. „Bratranec přes koleno Pavel Valoušek jezdí klasickou rallye, ten mě už svezl, stejně tak Tomáš Kostka. S ním jsem se projel ve WRC, když ho připravovali na Monte Carlo," vysvětluje Vlastimil Vidlička.

Dakar, na který se začátkem ledna už pošesté vydá Martin Macík Jr., by si možná také rád vyzkoušel. „Ale nevím, jestli bych chtěl absolvovat celý závod, protože to musí být strašný masakr. Už jen třeba to, že člověk má v kabině 65 stupňů. Nedokážu si to představit. Před klukama musím smeknout, budu jim držet palce a doufat, že zajedou super výsledek."

Reklama