Hlavní obsah

Úplně nový Dakar. Jak se změny líbí českým jezdcům?

Praha

Jen v jedné zemi, konkrétně v Peru. Většinou na písku. A pouze deset etap. To jsou v kostce největší novinky, které jezdce čekají na příštím ročníku Rallye Dakar. „Sedmdesát procent tratě bude písek. Myslím, že to bude nejafričtější Dakar v Jižní Americe,“ řekl v Praze ředitel závodní sekce Xavier Gavory. Co na to čeští závodníci? „Myslím si, že ty změny nejsou moc dobré, ale furt lepší písek než ostré kameny, na kterých máme defekty,“ hodnotí pilot Buggyry Martin Kolomý. Více už v našem videu.

Nový Dakar. Co na něj říkají čeští jezdci?Video: Sport.cz

 
Článek

A ještě jedna změna. Jezdci budou dostávat druhou šanci. Pořadatelé potvrdili, že plánují úpravu pravidel, která bude závodníkům v kategorii aut a kamionů při splnění některých podmínek po odstoupení dovolovat vrátit se ve druhém týdnu zpět do závodu.

Ať už se změny líbí nebo ne, pro většinu jezdců je Dakar nikdy nekončícím příběhem. Chtějí do toho jít znovu. To, že se postaví na start příštího ročníku, nevylučuje třeba čtyřkolkář Josef Macháček ani první Češka, která rallye dojela, Olga Roučková. Ta už ale ne na čtyřkolce. Změněný Dakar chce absolvovat v jiné kategorii. „Chtěla bych jet v kategorii SxS (side by side). To znamená řídítka vyměnit za volant," přiznává.

Reklama