Hlavní obsah

Skvělá zpráva, Voráček se příští týden připojí k reprezentaci! Hejdu trápí rameno

Velké Popovice
Aktualizováno

K hokejové reprezentaci se příští týden v úterý připojí nejproduktivnější Čech základní části NHL Jakub Voráček. Obránce Colorada Jan Hejda má problémy s ramenem a jasno o tom, zda posílí český tým, by mělo být během dvou následujících dnů. Zda reprezentaci posílí také útočník Martin Erat se uvidí podle výsledku týmové prohlídky.

Foto: Eric Hartline, Reuters

Jakub Voráček z Philadelphie se příští týden připojí k české hokejové reprezentaci.

Článek

„S Kubou jsem včera mluvil a můžu potvrdit, že přijede tak, aby s námi příští úterý už trénoval," řekl po dnešním tréninku české reprezentace ve Velkých Popovicích kouč Vladimír Růžička.

Voráček, mistr světa z roku 2010, je tak čtvrtým hráčem z NHL, který se zapojí do přípravy nároďáku pro mistrovství světa. Ve čtvrtek se jako první hokejista ze zámoří k reprezentaci přidá obránce Caroliny Michal Jordán, který spolu s týmem odletí do Švédska, kde Růžičkovu partu čekají v pátek a neděli souboje s domácím výběrem Tří korunek.

Příští týden pak do Znojma dorazí útočník San Jose Tomáš Hertl. Do Znojma, nebo Brna přicestuje rovněž příští týden Jaromír Jágr. Ten sice stále ještě přemýšlí, jestli změní své stanovisko a v reprezentaci bude pokračovat, Růžička ale o jeho služby moc stojí.

Bude Růžička čekat na Pastrňáka?

David Krejčí, jenž měl problémy s kolenem, neprošel výstupní lékařskou prohlídkou v Bostonu, trenér se tak chystá volat  forvardovi Arizony Martinu Eratovi, jehož rovněž čeká kontrola u klubových lékařů. Tu má před sebou i Jan Hejda. Obránce Colorada sice po předloňském šampionátu ve Švédsku ukončil reprezentační kariéru, Růžička jej ale nyní přemluvil, aby se do národního týmu vrátil.

Comeback však může zhatit Hejdův zdravotní stav. „Má problémy s ramenem, během následujících dvou dnů to budeme řešit. Plánuju si s ním zavolat," řekl Růžička, který se smiřuje s tím, že na šampionátu nejspíš nebude mít mladého Davida Pastrňáka, kterého Boston po konci sezóny poslal na farmu do Providence do AHL.

„Třeba ale v play off vypadnou hned v prvním kole, navíc po rychlém průběhu. Musíme se s trenéry poradit a rozmyslet si, jestli má smysl na Pastu čekat. V útoku totiž máme docela přetlak," uvědomuje si Růžička.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články