Hlavní obsah

Strach o Jágrův malíček. Myslím, že to bude v pohodě, uklidňoval fanoušky Růžička

Praha

Pro největší hvězdu české hokejové reprezentace by to byla nehorázná smůla. Jaromír Jágr patřil v úvodním duelu mistrovství světa proti Švédsku k nejlepším hráčům národního týmu, vstřelil první gól, blýskl se parádní individuální akcí, závěr strhujícího střetnutí s Tre Kronor ale sledoval pouze ze střídačky s bolestivou grimasou v obličeji. Fanouškům v tu chvíli řádně zatrnulo. S jeho malíčkem na levé ruce to nevypadalo moc dobře...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Jágr v péči fyzioterapeuta Pavla Koláře (vlevo) během utkání se Švédy na MS v Praze.

Článek

Pohled na domácí hráčskou lavici v závěru třetí třetiny nevěštil nic dobrého. Po sekeře, kterou mu před švédskou brankou uštědřil zadák Oscar Klefbom, odjel křídelník Floridy na střídačku a do hry již nezasáhl. Poté, co mu fyzioterapeut Pavel Kolář sáhl na malíček, bolestivě ucukl.

Řada příznivců si možná ihned vybavila deset let starý šampionát ve Vídni, v němž Jágrovi zlomil malíček německý obránce Stefan Schauer. Navzdory tomu kladenský odchovanec v dalším utkání v sestavě nechyběl a nakonec pomohl mužstvu ke zlatu.

Zranění by nemělo být vážné

První zprávy z českého tábora však nejsou tak pesimistické. "Nechci to komentovat, ale myslím, že Jarda bude v pořádku," sdělil pro Českou televizi po skončení duelu asistent trenéra Jaroslav Špaček.

V podobném duchu se vyjádřil i Vladimír Růžička. Start v dalších utkáních turnaje podle něj ohrožen není. "Myslím, že to bude v pohodě. Zítra by měl nastoupit," řekl hlavní kouč.

České hokejisty čeká druhý zápas na domácím MS hned v sobotu, kdy od 20:15 narazí na nevyzpytatelné Lotyše, kteří na úvod podlehli favorizované Kanadě vysoko 1:6.

Reklama

Související témata: