Hlavní obsah

Kovář dvakrát odčaroval Rinneho, ale také trnul. Takové zápasy člověk mockrát nezažije, říkal

Praha

Dvakrát překonal věhlasného brankáře Rinneho, ale ve čtvrtfinále MS zavinil i finský vyrovnávací gól a pak se strachoval na trestné lavici, aby soupeř nepřidal ještě jeden. Jan Kovář zažil podivuhodný zápas, kterému se trochu zdráhal dát nálepku ‚životní‘

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kovář (vpravo) a Jakub Voráček oslavují gól na 3:2 během čtvrtfinále s Finy.

Článek

„Nemusel být. Podařilo se mi sice dát dva góly, ale potom jsem udělal velkou chybu, zazmatkoval jsem na mantinelu, nahrál jsem puk Finům a nestačil jsem se vrátit na svou pozici," popisoval zlou chvilku, po níž se na tribunách probudili fanoušci Suomi. Po chvíli mohlo být dokonce ještě hůř. „Za další dvě střídání jsem šel na trestnou a tam to teda bylo hodně špatný, ale naštěstí mi kluci pomohli."

Právě Kovář v první třetině rychle odčaroval letošního kandidáta na Vezina Trophy pro nejlepšího gólmana NHL. „Pořád se mluvilo o Rinnem, ale Finové celkově měli výborný tým, My ale byli v útoku docela úspěšní a věřili jsme si, že nějaký gól dáme. Taktika byla jasná. Hrát to všechno do brány."

Když Jaromír Jágr dával vítězný gól na 4:3, byla v O2 areně cítit energie skoro hmatatelně. „Takové zápasy člověk mockrát nezažije. Je to neskutečná podpora, co diváci předvádějí. Ta úžasná atmosféra vás polkne," povídal Kovář, podle nějž jsou slova o Jágrově výkonu vcelku zbytečná. „K tomu asi už nemusíme nic říkat a Jarda sám určitě cítí, že předvádí nejlepší hokej za poslední roky v reprezentaci. Nám všem to strašně moc pomáhá."

V sobotu odpoledne tak Češi vyzvou Kanadu, která v Praze zatím zválcovala vše, co jí přišlo pod ruku. Cesta do finále vede skrz bitvu s hvězdnými jmény zámořské sestavy. „Nic není nemožné, půjdeme do toho s tím, že chceme vyhrát," netajil se pozitivní energií napumpovaný Kovář.

Reklama

Související témata: