Hlavní obsah

Voráček měl slzy na krajíčku. Nejhorší porážka v kariéře, přiznal

Praha

Odehrál velmi dobrý turnaj, stejně jako jeho spoluhráči se ale v semifinále ani v duelu o bronz střelecky neprosadil. Z výrazu v obličeji útočníka Jakuba Voráčka bylo zřetelné, jak obrovské zklamání prožívá. Čeští hokejisté po porážce s USA na vytouženou medaili z domácího mistrovství světa nedosáhli. "Když ve dvou zápasech nedáme gól, těžko se vyhrává," pronesl smutně ryšavý křídelník.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaný Jakub Voráček po utkání o 3. místo.

Článek

Po neúspěšném semifinále jste chtěli vybojovat alespoň bronz. Jak velké je vaše zklamání po porážce s USA? 

Pro mě osobně je to nejhorší porážka v kariéře. Stoprocentně! Nemyslím si, že jsme hráli zase tak špatně. Bohužel, když nedáme za dva zápasy gól, tak se těžko vyhrává.

Odehráli jste hodně náročný turnaj. Když jste v zápasech s Kanadou a USA prohrávali, nedocházely vám už trochu síly?

Je těžké hrát nejprve za stavu 0:2, pak za stavu 0:3. Ve třetí třetině jsme si vytvořili šance. Když ale nedáte gól, nemůžete chtít vyhrát. Můžu dát ruku do ohně za každýho kluka, že tam nechal úplně všechno.

Jak byste celkově zhodnotil zápas s USA?

Amerika hrála dobře. Přesně to, co potřebovala. Šance jsme si vypracovali, slyšel jsem, že jsme měli 39 střel, což je hodně, ale nedali gól.

Bojovali jste až do poslední sekundy. Bylo vidět, jak chcete fanoušky potěšit alespoň čestným zásahem. Mrzí vás, že jste gól v závěru nevstřelili?

Fanoušci si to zasloužili za celý turnaj, jak nám fandili, jak nás podporovali. Bohužel se to nepovedlo.

Po celý zápas jste marně dobývali obranu soupeře. Jak moc náročné to bylo pro vaši psychiku, když se vám nedařilo dát gól? 

My jsme pořád doufali, že tam něco padne, že by nám tam dva góly mohly napadat z nějakýho tlaku. Gólman chytal výborně. Je to pro nás velké zklamání, ale je to sport. Musíme to vzít sportovně. Hrála tady spousta mladých kluků, kteří mohou tyto zkušenosti využít v dalších letech.

Medaile vám stejně jako loni v Minsku těsně unikla. Jak celkově hodnotíte letošní šampionát?

Prohráli jsme poslední dva zápasy sezóny. Je těžký to hodnotit pár minut po zápase. Každé střídání jsme makali, šli do brány, nic nám tam ale nepadlo. Byli jsme strašně moc blízko medaili, ale máme houby.

Přes porážku vám diváci po zápase tleskali. Potěšilo vás to?

Samozřejmě. Je to lepší, než kdyby na nás bučeli. Fanoušci nás podoporovali celé mistrovství. Ať jsme vyhrávali, prohrávali, pořád stáli při nás. Jak jsem řekl, pro spoustu kluků je to nejhorší porážka v kariéře.

Reklama

Související témata: