Hlavní obsah

Dánsko - Norsko 4:1Dánsko zdolalo v derby Nory a má blízko k záchraně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Jensen 1 : 0
4. Olimb 1 : 1
20. Nielsen 2 : 1
34. Storm 3 : 1
52. Jakobsen 4 : 1
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Dánska porazili na mistrovství světa v severském derby Norsko 4:1 a připsali si ve skupině B první výhru. Tříbodovým ziskem se Dánové výrazně přiblížili záchraně, jejich soupeř ztratil šanci na postup do čtvrtfinále. Rozdílovým faktorem v utkání byly přesilové hry, v nichž vítězný tým od nerozhodného stavu 1:1 udeřil dvakrát.

Článek

Oba týmy na svůj první gól nečekaly dlouho. Už po necelých dvou minutách otevřel skóre střelou od modré čáry dánský obránce Nicholas Jensen, na jeho trefu vzápětí odpověděl Ken Andre Olimb přesnou ranou z mezikruží. Skvělou příležitost strhnout vedení na stranu Norů promarnil ze samostatného úniku Roest a soupeř kontroval v poslední minutě, kdy se v přesilové hře trefil Nielsen.

Polovina prostřední části se nesla ve znamení zvýšené aktivity Norů. Marně ale dobývali branku výborného Dahma, který navíc týmu vybojoval početní výhodu, když ho fauloval Bonsaksen. A Dánové zásluhou Storma přetavili i druhou přesilovku v utkání v gól. Třetí trefa jim evidentně prospěla a před odchodem do kabin měli ještě další šance na zvýšení náskoku.

V závěrečném dějství se Norové opět snažili tlačit dopředu, ale nebyli schopni si vytvořit souvislejší tlak. Nepřálo jim ani štěstí, když se jedna rána otřela o tyč a puk na brankovišti promáchl Rosseli Olsen. Z protiútoku pak pohlednou akci celého útoku zakončil v pojistkový gól Jakobsen. Norové potřebovali alespoň bod k udržení si naděje na play off, i proto se odhodlali už v čase 55:33 k power play. Skóre už se ale nezměnilo.

Mistrovství světa v hokeji:
Skupina B (Ostrava):
Dánsko - Norsko 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 2. N. Jensen (A. Poulsen), 20. Nielsen (Jakobsen, Madsen), 34. Storm (J. Jensen, Nielsen), 52. Jakobsen (Hardt, Madsen) - K. Olimb (Rosseli Olsen, Bonsaksen). Rozhodčí: Rantala (Fin.), Gofman (Rus.) - Lederer (ČR), Schrader (Něm.). Vyloučení: 4:4, využití: 2:0. Diváci: 7316.
Dánsko: Dahm - Nielsen, O. Lauridsen, Kristensen, J. B. Jensen, Boedker, N. Jensen - Hardt, Jakobsen, Madsen - O. Bjorkstrand, J. Jensen, P. Bjorkstrand - M. Poulsen, Green, Storm - Starkov, A. Poulsen, Hansen. Trenér: Jan Karlsson.
Norsko: Haugen - Höllos, Nörstebö, Trygg, Tollefsen, Sörvik, Bonsaksen - M. Olimb, Ask, Thoresen - Rosseli Olsen, K. Olimb, Martinsen - Forsberg, Bastiansen, Dahlström - Röymark, Stene, Roest - Trettenes. Trenér: Roy Johansen.

Reklama

Související témata: