Hlavní obsah

Slovinsko - Dánsko 1:0Slovinští hokejisté při loučení s elitou MS porazili Dánsko

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Pance 1 : 0
Záznam online reportáže

Slovinským hokejistům vyšlo rozloučení s elitní skupinou mistrovství světa a ve svém posledním utkání před sestupem porazili v Ostravě Dánsko 1:0. Nulu na bodovém kontě Slovinců v jejich derniéře vymazal Žiga Pance a svým barvám dopřál radost z vítězství na světovém šampionátu v nejvyšší divizi po sérii 15 porážek.

Foto: Laszlo Balogh, Reuters

Slovinští hokejisté slaví gól proti Dánsku.

Článek

Bitva dvou nejhorších i nejméně produktivních týmů ostravské skupiny byla rozhodnuta příznačně jediným gólem. Slovinsko ho vstřelilo v 10. minutě po šťastné teči Panceho, který puk umístil do sítě i zády k brance.

Opticky zápas vyzníval pro Dánsko, ale větší šance si vytvářel soupeř. Druhý gól měl na hokejce Urbas, ale z brankoviště bekhendem přehodil branku a neujala se ani Jegličova akce, po níž kotouč tancoval kousek před čarou.

Slovinci se navzdory neodvratnému pádu do nižší divize i v posledním utkání vydali ze všech sil a předháněli v bojovnosti. Otřesený Verlič se dlouho sbíral z ledu po obětavém pádu do střely, Vidmar při podobné situaci utrpěl tržnou ránu nad levým okem. Za bojovnost bylo Slovinsko odměněno v závěru, kdy přestálo tlak při soupeřově power play a dovedlo utkání do vítězného konce.

Mistrovství světa v hokeji:
Skupina B (Ostrava):
Slovinsko - Dánsko 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Branka a nahrávky: 10. Pance (Kovačevič, A. Kopitar). Rozhodčí: Šindler (ČR), Vinnerborg (Švéd.) - Carnathan (USA), Schrader (Něm.). Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 6978.
Slovinsko: Krošelj - Robar, Kovačevič, Gregorc, Kranjc, Pretnar, Tavželj, Pavlin, Štebih - Jeglič, A. Kopitar, Urbas - Pance, Tičar, Sabolič - Razingar, Rodman, Verlič - Vidmar, Mušič, Goličič. Trenér: Matjaž Kopitar.
Dánsko: Dahm - Nielsen, O. Lauridsen, J. B. Jensen, Kristensen, Boedker, N. Jensen, M. Lauridsen - Hardt, Jakobsen, Madsen - O. Bjorkstrand, J. Jensen, P. Bjorkstrand - Spelling, Green, Storm - Staal, A. Poulsen, Starkov. Trenér: Jan Karlsson.

Reklama

Související témata: