Hlavní obsah

Podříznu tě! gestikuloval ruský trenér na Švéda. Teď jdou na MS znovu proti sobě

Ostrava

Stejný soupeř jako v semifinále loňského zlatého mistrovství světa v Minsku čeká na ruskou sbornou letos už ve čtvrtfinále turnaje. Loni svěřenci Olega Znaroka vyhráli nad Švédskem 3:1 a radovali se s postupu do finále proti Finsku. Pro ruského trenéra to bylo ale poslední utkání na turnaji, v němž byl s týmem při zápase na střídačce.

Ruský trenér Znarok vloni vyhrožoval Grönborgovi podříznutím krku.

 
Článek

Po konfliktu se švédským asistentem Rikardem Grönborgem mu loni Disciplinární komise Mezinárodní hokejové federace (IIHF) na jedno utkání zastavila činnost. Trest inkasoval také Švéd Grönborg, který nesměl na střídačku v utkání o bronz proti českému týmu.

Oba pánové se proti sobě na střídačky postaví dnes v Ostravě (19:15) znovu. „Chcete, abych to letos zopakoval?" reagoval ruský kouč na otázku ruských novinářů, zda si na rok starou událost Znarok pamatuje.

Konflikt mezi oběma trenéry odstartoval zákrok švédského útočníka Mikaela Backlunda na Sergeje Plotnikova. Backlund trefil ruského útočníka mimo hru a vyvolal tím hodně zlé krve jak na ledě, tak i na střídačkách.

Zatímco mezi mantinely se sudím podařilo situaci brzy uklidnit, Znarok s Grönborgem na sebe ještě dlouho pokřikovali. Hádku vyostřilo Znarokovo gesto, při němž pohybem ruky zřetelně naznačil podříznutí krku, což ukázaly i zpomalené televizní záběry.

Vymlouval se na nachlazení

Po utkání ruský trenér s německým pasem tvrdil, že ho jen bolelo v krku, trestu se ale nevyhnul. „Koučujeme tady ve velké zimě, jsme neustále na ledě, ale přitom jsme obdrželi pouze tenké obleky. Sotva mohu mluvit," vymlouval se loni Znarok. Podobná výmluva letos neobstojí. V Ostravě je venku i v hale přibližně stejně stupňů, nachlazení tak nehrozí.

„Nemám se Švédy žádné problémy," odmítal 52letý ruský kouč Znarok, že by měl se švédským asistentem nevyřízené účty.

„Musíme se na klíčové utkání dobře připravit. Švédský tým hodně pozměnil sestavu a letos je mnohem silnější, než loni. Nemáme co ztratit," zbavoval se ovšem role favorita Znarok.

Reklama

Související témata: