Hlavní obsah

Neskutečný příběh! Olympijský šampion vyhrál zlato i díky ženě, která porušila opatření

Tokio
Aktualizováno

Takřka pohádkový příběh se odehrál v Tokiu na olympijských hrách před pár dny, pozornost si rozhodně zaslouží ještě teď. Jamajský šampion na 110 metrů překážek Hansle Parchment si doběhl pro zlatou medaili, ale hrozilo, že se v závodě vůbec nepředstaví. Před semifinálovým během si totiž spletl autobus a místo na stadion odjel k olympijskému bazénu. Zachránila ho jedna z dobrovolnic, která porušila protokol a pomohla mu se dostat na správné místo. On jí poté vyhledal, aby ji poděkoval.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Hansle Parchment

Článek

Celý svět nyní dojímá příběh olympijského vítěze na 110 metrů překážek, Jamajčana Hansleho Parchmenta, který na sociálních sítích sdílel video, kde vypráví strasti, které ho před triumfem provázely, a hlavně se vydává najít dobrovolnici, díky které o své zlato vůbec mohl bojovat.

Parchment totiž před svým semifinálovým rozběhem nastoupil do špatného autobusu, který ho místo na olympijský stadion dovezl k plavecké hale. Čas běžel a vzdálenost byla velká. Než by dalším autobusem dojel na správné místo, bylo by už po závodě.

Celý zoufalý sháněl pomoc, které se mu dostalo od jedné z dobrovolnic, která neváhala, a i přes porušení koronavirového protokolu mu půjčila peníze na taxi, které ho dovezlo na stadion, kde jamajský sprinter zaběhl druhý nejrychlejší semifinálový čas za Grantem Hollowayem z USA a prošel do finále.

O dva dny později se role obrátily a Parchment Američana porazil a získal ten nejcennější kov. Jamajčan však nezapomněl, že kdyby nebylo oné dobrovolnice, medaili vůbec nemusel získat, proto se ji vydal hledat.

A opravdu ji našel, ta byla nadšením bez sebe už jen z toho, že sprintera znovu vidí. Ten ji poté ukázal svou medaili a věnoval jí tričko a také jí vrátil půjčené peníze. Video na sítích vyvolalo lavinu emocí. Gentlemani zřejmě ještě nevymřeli.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články