Hlavní obsah

Hlavní sponzoři zůstanou MOV a Tokiu věrní i po odložení her

Hlavní sponzoři olympijských her v Tokiu 2020 budou stát při Mezinárodním olympijském výboru i po odložení letošního sportovního svátku kvůli koronaviru. Experti, kteří znají podobu smluv, jsou přesvědčeni, že firmy nebudou požadovat zpět miliardy dolarů z kontraktů. Podle právníků obeznámených se smlouvami by to jejich podoba ani neumožňovala.

Foto: Jean-Christophe Bott, ČTK/AP

Hlavní sponzoři zůstanou MOV věrni

Článek

Čtrnáctka globálních společností včetně Coca-coly, Procter and Gamble či Intelu už letos utratila 500 milionů dolarů a ve víceletých smlouvách se zavázaly vyplatit částky blížící se ke čtyřem miliardám (103 miliard korun).

Není ale vyloučeno, že některé společnosti budou chtít i kvůli ekonomické krizi způsobené současnou pandemií spolupráci ukončit.

Coca-cola, Procter and Gamble a Intel o svém vstřícném postoji MOV ujistily bezprostředně poté, co předseda MOV Thomas Bach a japonský premiér Šinzó Abe oznámili odložení olympijských her o rok.

"Jako nejdéle sloužící sponzor olympijských her zůstáváme oddaní spolupráci s MOV a tokijským organizačním výborem, abychom uspořádali úspěšné a bezpečné hry," uvedl mluvčí Coca-coly.

Reklama

Související témata: