Hlavní obsah

Šéf MOV požádal sportovce o pochopení při reorganizaci OH v Tokiu

Lausanne

Předseda Mezinárodního olympijského výboru Thomas Bach požádal sportovce o pochopení a shovívavost s možnými škrty a přesuny při přípravě přeložených olympijských her v Tokiu. Na odložení největšího sportovního svátku kvůli současné pandemii koronaviru se v úterý Bach dohodl s japonskými organizátory a zástupci vlády, OH se budou konat příští rok.

Foto: Jean-Christophe Bott, ČTK/AP

Šéf MOV Thomas Bach.

Článek

"Nemůžu vám slíbit ideální řešení, ale mohu slíbit, že uspořádáme ty nejlepší možné olympijské hry," řekl Bach v pětiminutovém videovzkazu sportovcům na YouTube.

Přesný termín zatím nebyl určen, jisté je jen to, že by se olympiáda měla uskutečnit nejpozději v létě 2021. "Dejte nám čas, abychom mohli zvážit všechny otázky a celá skládačka zapadla dohromady," požádal šestašedesátiletý německý funkcionář.

Připomněl, že olympijské hry jsou nejkomplexnější událostí planety a dosud nikdy nebyly odloženy. Pořadatelé proto nemají žádný tahák, jak se s novou situací vyrovnat, a reorganizace na pozdější termín bude pro všechny extrémní výzvou.

"Olympijské hry v Tokiu mohou být oslavou lidstva po překonání současné nevídané koronavirové krize, opravdovou oslavou naší cílevědomosti, potvrzením olympijského ducha, který nás všechny spojuje," uvedl olympijský vítěz v šermu z roku 1976.

Reklama

Související témata: