Hlavní obsah

Organizátoři OH nepřišli o žádného z 68 domácích sponzorů

Pořadatelé olympijských her v Tokiu mohou i po ročním odkladu počítat se všemi japonskými sponzory, se kterými měli spolupracovat v původním termínu. Prezident organizačního výboru Joširo Mori oznámil, že nové smlouvy podepíše všech 68 domácích partnerů.

Foto: Sport.cz

Olympiáda v Tokiu začne 24. července 2021.

Článek

"Dohodli jsme se se všemi tuzemskými partnery, kteří podporovali hry v Tokiu 2020, na prodloužení jejich smluv do roku 2021," prohlásil Mori na tiskové konferenci.

"Partnerské společnosti mě informovaly o složité situaci, v jaké se nacházejí kvůli pandemii, ale také mi sdělily, že si přejí, aby se hry konaly, a jsou připravené nabídnout maximální možnou podporu," dodal.

Olympijské hry se v minulém roce nemohly uskutečnit kvůli pandemii koronaviru. Byly nakonec odloženy skoro na den přesně o rok se začátkem 23. července 2021 a slavnostním zakončením 8. srpna. Paralympijské hry se pak uskuteční od 24. srpna do 5. září.

Náklady na uspořádání odložené olympiády podle posledních informací pořadatelů vystoupají na více než 12,6 miliardy eur (přes 332 miliard korun). Nový rozpočet je o 2,3 miliardy eur (téměř 61 miliard korun) vyšší než ten původní.

Reklama

Související témata: