Hlavní obsah

Logistická výzva. Šampioni poletí na olympiádu jako mražené ryby!

Tak to tu ještě nebylo. Úřadující olympijští šampioni v sedmičkovém ragby z Fidži řeší krátce před odletem na olympiádu nečekaný problém. Kvůli pandemii koronaviru je totiž omezen počet komerčních letů z ostrovů a přepravit všech 51 sportovců z Fidži do Tokia bude velká výzva.

Foto: Robert F. Bukaty, ČTK/AP

Ragbisté Fidži budou v Tokiu obhajovat zlaté medaile.

Článek

Z tichomořského státu ve čtvrtek odlétají spolu s ragbisty i jejich ženské kolegyně a například plavci či stolní tenistka. Celkový počet osob, které se musí dostat do Tokia je 51 a podle Lorraine Marové, výkonné ředitelky Asociace sportů na Fidži, bude tento přesun velká logistická výzva.

Z tichomořských ostrovů je totiž omezen počet komerčních letů a sportovci se tak budou přesouvat nákladním letadlem, které převáží mražené ryby. „Tento let má přesně stanovenou kapacitu lidí, kteří se s ním mohou přepravit. Musíme to udělat tak, abychom nepřekročili stanovené normy," uvedla Marová.

Další problém může nastat při návratu sportovců do vlasti, protože hráči musí opustit Japonsko do 48 hodin od ukončení jejich působení na hrách. Marová doufá, že těm sportovcům, kteří nebudou moci ihned odletět, bude pobyt v olympijské vesnici prodloužen.

Reklama