Hlavní obsah

Australští atleti šli na soustředění před OH na několik hodin do karantény

Cairns

Celý tým australských atletů putoval v sobotu na předolympijském soustředění v Cairns na několik hodin do karantény. Důvodem byl nejednoznačný výsledek testu na koronavirus u jednoho člena realizačního týmu, který přicestoval z Melbourne. Dodatečné dva testy měl však negativn

Foto: twitter:@AthsAust, Twitter

Tři členky australského olympijského týmu, které budou startovat v atletice.

Článek

"Jde o člověka, který přichází do přímého kontaktu s atlety a pracuje s nimi," řekl k obavám hlavní lékař australské olympijské výpravy David Hughes. "Je to další důkaz systematické práce a pečlivého plánování atletického svazu. Šlo o další test, který provedli, i když nemuseli. My jsme to po nich nežádali," uvedl.

"Covid nemá nohy, nemůže se přenášet, pokud se lidé nepohybují. Postupovali správně. Všem řekli, ať zůstanou zavření, dokud se to nevyřeší," dodal ke krátké karanténě, která přípravu atletů nijak výrazně nenarušila. Australský tým má dorazit do Tokia 26. července, atletické soutěže začnou o čtyři dny později.

Austrálie vsadila v boji s koronavirem na uzavření hranic a přísná opatření, která se v zemi v posledních dnech ještě zostřují.

Reklama

Související témata: