Hlavní obsah

Pořadatelé olympiády bojují proti intimnímu sbližování sportovců, ti na to mají jiný názor

Tokio/Praha

Každé olympijské hry mají nějakou svou zvláštnost. Letošní olympiáda v Tokiu je jiná už jen tím, že se koná v odloženém termínu v době koronavirové. Sportovce čekají přísné bezpečnostní podmínky, a to ve všech ohledech. Pořadatelé se snaží zabránit sbližování účastníků nejen tím, že klasické suvenýry v podobě kondomů dostanou až při odjezdu, ale i materiálem postelí v olympijské vesnici. Jsou totiž z kartonu. Někteří však demonstrují, že i tak se na nich dají „sportovní aktivity“ vykonávat.

Foto: Český olympijský výbor

Olympijská vesnice leží přímo na břehu Tokijského zálivu.

Článek

Funkčnost kartonových postelí vtipně oglosoval na sociálních sítích obhájce stříbrné medaile z Ria v běhu na pět kilometrů Paul Chelimo. Podle něj je jejich cílem zabránit intimitě mezi sportovci. „Lůžka budou schopna udržet váhu jedné osoby, aby se předešlo určitým situacím. Pro běžce na dlouhé tratě v tom ale nevidím žádný problém, zvládnou to na nich i čtyři,“ napsal.

Irský gymnasta McClenaghan na vlastní kůži demonstroval, že postele něco vydrží. „Prý mají prasknout při každém prudším pohybu. Jsou to ale falešné zprávy!“ říká, zatímco na posteli skáče.

Oficiální olympijský profil video sdílel a okomentoval. „Díky za vyvrácení mýtu. Udržitelné lepenkové postele jsou silné,“ napsal. I přes gymnastovu demonstraci však pořadatelé sportovce nebudou podporovat v tom, aby postele vyzkoušeli naplno. Mezinárodní olympijský výbor uvedl, že sportovci musí dodržovat protikoronavirová opatření a těm, co nařízení poruší, pohrozil pokutou.

Reklama

Související témata: