Hlavní obsah

Skateboardistka, střelkyně či plavec přijdou kvůli covidu o start na OH

Aktualizováno

Případy sportovců, kteří kvůli nákaze koronavirem přijdou o účast na olympijských hrách, se těsně před startem soutěží v Tokiu množí. Nizozemská skateboardistka Candy Jacobsová a taekwondistka Fernanda Aguirreová z Chile měly pozitivní test už přímo v japonské metropoli a vzhledem k povinné desetidenní karanténě nestihnou své soutěže. Do stejné situace se dostali britská střelkyně Amber Hillová a ruský plavec Ilja Borodin, kteří neprošli kontrolou těsně před odletem.

Foto: Instagram @candy_jacobs

Skateboardistka Candy Jacobsová

Článek

Do izolace musel kvůli pozitivnímu testu po příletu i americký plážový volejbalista, jehož identitu národní svaz nezveřejnil. Podle informací agentury AP by měl nakaženým hráčem být Taylor Crabb, jenž by měl v Tokiu startovat se čtyřnásobným účastníkem her, pětačtyřicetiletým Jakem Gibbem.

Jednatřicetiletá Jacobsová se chystala na pondělní premiéru skateboardingu pod pěti kruhy. "Mám zlomené srdce. Dělala jsem, co bylo v mé moci, abych se tomuto scénáři vyhnula," napsala čtvrtá žena mistrovství světa 2019 na instagramu. "Naštěstí jsme dodržovali daný protokol, takže ostatní skateboardisté pořád mohou zazářit," dodala.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Candy Jacobs (@candy_jacobs)

Soutěže v taekwondu jsou v Tokiu na programu od 24. do 27. července. Jednadvacetiletá Aguirreová měla startovat ve váze do 57 kg, která přijde na řadu už v neděli. Chilanka měla podle vyjádření národního olympijského výboru pozitivní test po příletu z Uzbekistánu, kde absolvovala závěrečnou přípravu.

Britská medailová naděje Hillová měla pod pěti kruhy startovat ve skeetu, který je na programu v neděli a pondělí. "Po pěti letech tréninku a příprav jsem naprosto zničená z toho, že musím říct, že mi přišel pozitivní výsledek testu a musím odstoupit z britského střeleckého týmu," uvedla třiadvacetiletá finalistka z předchozích her v Riu de Janeiro.

Borodin odevzdal pozitivní test na soustředění ve Vladivostoku a ruská federace musela také oznámit jeho absenci v Tokiu. Osmnáctiletý talent, kterého Rusové označili za jednoho z lídrů týmu, se stal v květnu v Budapešti mistrem Evropy v polohovém závodě na 400 metrů. Ruský svaz uvedl, že všichni ostatní plavci i trenéři měli na závěr kempu negativní testy.

Pozitivní test v dějišti olympijských her měl i český plážový volejbalista Ondřej Perušič, ten by ale mohl vstoupit s Davidem Schweinerem do turnaje alespoň opožděně, pokud se podaří vyjednat odklad úvodního zápasu. V izolaci skončil po pozitivním výsledku i trenér beachvolejbalistek Simon Nausch.

Reklama

Související témata: