Hlavní obsah

Veslařky Antošová s Fleissnerovou o medaile nepojedou

Český dvojskif Lenka Antošová, Kristýna Fleissnerová obsadil v semifinále olympijských her v Tokiu páté místo a stejně jako před pěti lety v Riu bude bojovat ve finále B o konečné 7. až 12. místo. Ze hry o medaile podle očekávání vypadl i skifař Jan Fleissner, jenž byl ve čtvrtfinále také pátý a nyní bude bojovat v takzvaném semifinále C/D o 13. až 24. místo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dvojskif žen Lenka Antošová (vpravo) a Kristýna Fleissnerová v akci. Ilustrační foto.

Článek

Antošová s Fleissnerovou ani ve svém třetím vystoupení v Tokiu nepředvedly ideální výkon a nepodařilo se jim reálně se zapojit do bojů o postup do velkého finále. V průběhu dvoukilometrové tratě bojovaly s Ruskami Jekatěrinou Pitirimovou a Jekatěrinou Kuročkinovou o páté místo, od třetí postupové pozice je ale dělilo propastných třináct sekund.

Svěřenkyně trenéra Josefa Lukše stejně jako na předešlé olympiádě, kde skončily celkově desáté, čeká nyní start ve finále B. Na kanále Sea Forest Waterway se naposledy představí ve středu.

Fleissner, který na olympiádě nahradil zdravotně indisponovaného Ondřeje Synka, podle očekávání vypadl ve čtvrtfinále ze hry o medaile. Třiadvacetiletý skifař byl nejlépe v polovině trati čtvrtý, ale poté jej předstihl Alvaro Torres Masias z Peru.

Reklama

Související témata: