Hlavní obsah

TOKIJSKÝ ZÁPISNÍK: Hon za medailí

Tokio

O rok odložená olympiáda v Tokiu je navzdory pokračující pandemii koronaviru tady a čtenářům Práva a Sport.cz zprostředkovávají zpravodajství přímo z Japonska reportéři Michal Osoba, Radek Malina a Pavel Novotný. Své nejen sportovní postřehy z místa zaznamenávají do Tokijského zápisníku.

Foto: Sport.cz s Profimedia.cz

Tokijský zápisník

Článek

Jsou dny, kdy jde všechno tak nějak samo. A pak ty, kdy máte pocit, že se proti vám spiklo samo peklo. To byl i případ třetího dne olympijských her v Tokiu z pohledu práce píšícího reportéra.

Pondělní program v Tokiu totiž nabízel hned celou řadu z českého pohledu velmi významných akcí, kde minimálně na třech místech byla šance na zisk medaile. K tomu se naplno rozběhl tenisový turnaj s naší kompletní dámskou špičkou a je jasné, že pokud jsou na místě tři členové jedné redakce, budete se muset pokusit o kvadraturu kruhu.

V našem případě byl navíc jeden z nás izolován celý den na závodě horských kol v Izu a na logistickou alternativu v Tokiu jsme tak zbyli pouze ve dvou. A vzápětí už jen jeden, protože medailová ambice Lukáše Rohana byla evidentní. Má maličkost se v tu chvíli vydávala z tenisu na hodinovou cestu na střelnici, kde byl jasným kandidátem na boj o cenné kovy skeetař Jakub Tomeček. Jenže těsně před příjezdem naděje zhasla. A na druhé straně města se naopak o slovo přihlásil šermíř Alexander Choupenitch.

Co teď? Padá rychlé rozhodnutí. Autobusem hodinu zpět na terminál a další hodinu do šermířské haly. Sice bez potřebné rezervace, ale organizátoři na argument o možné medaili po 113 letech slyší a mhouří oči. Za dvě hodiny protne halu Alexův bronzový řev a vám je jasné, že tahle noc bude ještě dlouhá...

Se Sport.cz je Pavel Novotný spojený od prapočátku v roce 2003, od roku 2012 je vedoucím redakce. Jako reportér působil na olympijských hrách ve Vancouveru 2010 a Riu de Janeiro 2016.

(pn)

Reklama