Hlavní obsah

Jezdkyni Werthové těsně uniklo v individuální drezuře osmé olympijské zlato

Aktualizováno

Den po triumfu v týmové soutěži v drezuře vyhrála německá jezdkyně Jessica von Bredowová-Werndlová na olympijských hrách v Tokiu individuální závod. Druhá skončila její slavná krajanka Isabell Werthová, které tak o jedno místo uniklo osmé olympijské zlato. Bronz získala Britka Charlotte Dujardinová, šampionka z Ria de Janeiro.

Foto: Hamad I Mohammed, Reuters

Jessica von Bredowová-Werndlová předvedla skvělý výkon

Článek

Olympijská debutantka Von Bredowová-Werndlová předvedla s klisnou Dalerou vítěznou jízdu na melodii z oscarového filmu La La Land. "Místy jsem si připadala, že si hraju s ohněm, že to je tanec na ostří nože. Říkala jsem si: Jak daleko můžu zajít? Kolik rizika si můžu dovolit? Ale všechno to vyšlo," řekla nadšená Von Bredowová-Werndlová po soutěži.

Její dvaapadesátiletá reprezentační kolegyně Werthová byla stříbrná v individuální drezuře na pátých hrách za sebou a těžko skrývala zklamání: "(Klisna) Bella byla fantastická. Nevím, co jsem mohla udělat lépe. Na konci jsem si chvíli myslela, že jsem to dokázala, ale přece jen to nestačilo," uvedla individuální vítězka z Atlanty 1996.

Werthové se tak těsně nepodařilo v historické tabulce nejúspěšnějších německých olympioniků vyrovnat Birgit Fischerové. Hvězdná jezdkyně má na kontě sedm zlatých a pět stříbrných medailí, bývalá kanoistka vybojovala osm zlatých a čtyři stříbrné.

Jezdectví:
Drezura - jednotlivci:
1. Von Bredowová-Werndlová (Něm./kůň Dalera) 91,732,
2. Werthová (Něm./Bella Rose) 89,657
3. Dujardinová (Brit./Gio) 88,543
4. Dufourová (Dán./Bohemian) 87,507
5. Schutová-Keryová (USA/Sanceo) 84,300
6. Gal (Niz./Total Us) 84,157
7. Kruthová (Dán./Danciera) 83,329
8. Hester (Brit./En Vogue) 81,818

Reklama

Související témata: