Hlavní obsah

Edmonton získal do útoku Hymana s Ryanem, obranu vyztužil Ceci

Aktualizováno

Útočník Zach Hyman mění poprvé za kariéru v NHL působiště. Na sedm let se kanadský hokejista upsal Edmontonu, smlouva mu zajišťuje celkem 38,5 milionu dolarů. Další posilou ofenzivy Oilers je zkušený Derek Ryan, jenž podepsal dvouletý kontrakt na 2,5 milionu dolarů. Naposledy hrál za hlavního rivala Calgary.

Foto: Profimedia.cz

Útočník Zach Hyman mění poprvé za kariéru v NHL působiště

Článek

Do obrany přichází Cody Ceci, dosavadní hráč Pittsburghu získal čtyřletou smlouvu na 13 milionů dolarů. Edmonton se navíc dohodl na pokračování spolupráce s dalším bekem Tysonem Barriem, který si za tři sezony vydělá 13,5 milionu dolarů. Všichni čtyři se ve středu stali nechráněnými volnými hráči.

Hymana si vybrala na draftu 2010 Florida, ale na svou šanci si musel počkat až do sezony 2015/16, kdy už patřil Torontu. V minulé sezoně odehrál za Maple Leafs v základní části 43 zápasů a připsal si 33 bodů za 15 branek a 18 asistencí. V sedmi duelech play off jednou skóroval.

Celkem si devětadvacetiletý torontský rodák Hyman připsal za dosavadní kariéru v základní části NHL ve 345 utkáních 185 bodů díky 86 gólům a 99 nahrávkám. Ve vyřazovacích bojích má bilanci 13 bodů (5+8) ve 32 zápasech.

Čerstvě třicetiletý Barrie hrál v NHL dlouho za Colorado, za poslední dvě sezony ale okusil další dvě různé adresy. Po Torontu přišel do Edmontonu, nevynechal ani jeden z 56 zápasů základní části a potvrdil pověst ofenzivně laděného beka, když si připsal 48 bodů (8+40). Ve čtyřech duelech play off jednou asistoval.

Barrie má v dlouhodobé části NHL odehráno 610 utkání a zaznamenal 394 bodů (88+306). Za 30 zápasů play off přidal 15 bodů (1+14).

Reklama

Související témata: