Hlavní obsah

Asi to bude ostrý, tuší Vondroušová obří nárůst popularity

Tokio

Gratulace ze všech koutů republiky, a nejen od přátel, „pršely" k Markétě Vondroušové po stříbrném představení na olympijském turnaji v Tokiu. Ač nedosáhla na vysněné zlato, vybojovala pro Česko největší tenisový úspěch historie pod pěti kruhy. Je víc než jasné, že popularita dvaadvacetileté rodačky ze Sokolova poletí dramaticky nahoru.

Foto: Martin Sidorják, ČTK

Markéta Vondroušová prožila parádní turnaj

Článek

„Asi to bude po návratu do Česka ostrý," culila se Markéta Vondroušová po zisku stříbra na dvorcích tokijského tenisového centra Ariake.

Když na jaře 2019 postoupila senzačně do finále French Open, náhlý příval popularity ji šokoval. „Snad jsem si právě po Paříži zvykla. Alespoň trošku," neskrývala, že ji tehdy nenadálý zájem veřejnosti zaskočil.

Je přitom nadmíru jasné, že olympijská medaile má z hlediska zájmu, dosah i mimo tenisovou komunitu, tudíž se Vondroušová stane známou tváří pro mnohem širší spektrum fanoušků.

Foto: Seth Wenig, ČTK/AP

Markéta Vondroušová se stříbrnou olympijskou medailí

„Možná je z tohoto pohledu lepší, že jsem nevyhrála celý turnaj. To by byla hrozná situace," smála se Vondroušová. „Ne, samozřejmě bych chtěla zlato. Ale nedá se nic dělat. Mám stříbro a už z těch prvních reakcí, které se ke mně dostávají, je mi jasné, jak moc byla olympiáda sledovaná. Chci se fanouškům odvděčit a sdílet s nimi svůj úspěch v maximální možné míře," ujišťovala Vondroušová.

Mezi prvními gratulanty byl přítel Štěpán a maminka. „Byla jsem ráda, že nejsou zklamaní. Hlásili mi, že šlo o skvělý zápas a jak moc jsou na mě pyšní. Věřím, že podobně to mají všichni a až se vrátím, bude to super," těšila se Vondroušová na setkání nejen s rodinou, ale i s fanoušky.

„Určitě navštívím babičky, v plánu mám i návštěvu rodného Sokolova. Ale moc toho nestihnu. Sice už v pondělí budu doma, ale zřejmě ve čtvrtek mě čeká cesta do Montrealu na turnaj. Čas mi není zrovna nakloněn," krčila rameny Vondroušová ještě dříve, než vyrazila směr Praha.

Reklama

Související témata: