Hlavní obsah

Kajakář Dostál postoupil na kilometru do finále OH a bude obhajovat stříbro

Tokio

Kajakář Josef Dostál postoupil bez větších problémů do finále olympijského závodu na kilometrové trati a bude dnes v Tokiu obhajovat stříbrnou medaili z Ria de Janeiro. Osmadvacetiletý český reprezentant dojel v semifinále druhý. Ze hry o medaile naopak vypadli kanoisté Petr a Martin Fuksovi, kteří byli v semifinálové jízdě pátí a čeká je boj o konečné deváté místo ve finále B.

Foto: Lee Jin-man, ČTK/AP

Josef Dostál na snímku z rozjížděk.

Článek

Dostál začal v osmičlenném semifinále pomaleji, na prvním mezičase na metě 250 metrů byl šestý, ale poté se posunul nejprve na čtvrté místo a ve finiši až na druhé. Čtyřnásobný světový šampion nestačil jen na Bálinta Kopasze z Maďarska, za kterým zaostal o 0,829 sekundy.

Trojnásobný olympijský medailista Dostál, který má vedle stříbra ve sbírce i dva bronzy z kategorie čtyřkajaků, zabojuje o premiérové zlato dnes v 5:20 SELČ.

Bratři Fuksové naopak budou ve finále A chybět, poté co v semifinále dojeli poslední. Česká deblkanoe se ještě v polovině tratě držela na třetím místě, na posledním mezičase ale klesla na nepostupovou pátou pozici. Za čtvrtými Brazilci Jackym Jamaelem Nascimentem Godmannem a Isaquiasem Queirozem dos Santosem zaostali o 1,7 sekundy.

Reklama