Hlavní obsah

DeChambeau ani po zmeškané olympiádě nelituje, že se nenechal očkovat

Memphis

Americký golfista Bryson DeChambeau nelituje svého rozhodnutí nenechat se očkovat proti covidu-19, přestože ho nákaza na poslední chvíli připravila o start na olympijském turnaji. Podle sedmadvacetiletého hráče se právě v Tokiu ukázalo, že ani vakcinace nedokáže před nemocí naplno ochránit, navíc je podle něho správné dát přednost starším a těm, kteří očkování kvůli zdravotním rizikům potřebují víc.

Foto: Paul Childs, Reuters

Americký golfista Bryson DeChambeau měl před odletem na olympijské hry pozitivní test na koronavirus.

Článek

"Vakcína nutně neznamená, že se vám to nestane," řekl sedmý hráč světového žebříčku, jenž měl pozitivní test 23. července v den zahájení olympijských her. "Jsem mladý a radši ji nechám lidem, kteří ji potřebují. Já ji nepotřebuju. Jsem zdravý, mladý člověk, který se o své zdraví stará," řekl.

Prioritu v očkování by podle něho stále měli mít jiní. "Můj táta je výborný příklad. Byl očkovaný už dřív, protože je diabetik. Lidi jako on to potřebují víc. Očkovaná je i moje máma. Nechci nikomu brát tu možnost nechat se naočkovat," dodal DeChambeau. Později se prý ale očkování bránit nebude.

Sám se během nemoci v prvních dnech potýkal s velkou únavou a vyčerpáním, další symptomy ho ale netrápily. Už o víkendu se ale vrátil ke hře a tento týden může nastoupit na turnaji v Memphisu.

Reklama

Související témata: