Hlavní obsah

Myslel jsem, že mi oko vypadlo do vody, popisuje olympijský závodník

Chvíle hrůzy. Na čtvrteční olympijský plavecký závod na 10 km v laguně v Odaiba Marine Parku nebude Brit Hector Pardoe vzpomínat vůbec v dobrém. Ve vodě dvacetiletý plavec dostal loktem do obličeje a prožil si muka. Po odstoupení se mladý závodník rozhodl ukončit kariéru.

Foto: @Andyjamesonswim, Twitter

Bristký plavec Hector Pardoe dostal během olympijského závodu loktem do obličeje.

Článek

Plavecký maratón nenabídl velmi příjemné podmínky. Ačkoliv se startovalo už v půl sedmé ráno, voda měla 29 stupňů. Úplně jiný náboj měl pak pro britského plavce, který byl nucen kvůli vážnému zranění v obličeji odstoupit z olympijského závodu na 10 km.

V rozhovoru pro BBC přiznal: V posledním kole jsem dostal loktem do obličeje. Myslel jsem si, že jsem přišel o oko. Úplně mi to srazilo brýle.''

,Kdykoliv se zraním, tak si myslím, že i tak budu schopen závod dokončit, ale tentokrát to bylo jinak. Brýle jsem nedokázal zachytit. Ani jsem nic neviděl. Myslel jsem, že mi oko vypadlo do vody,'' děsil svým příběhem dvacetiletý Pardoe.

"Šel jsem nahoru směrem k plavčíkům a naříkal ,,moje oko, moje oko - je v pořádku? Ale oni se nijak neprojevovali. A potom jsem musel vypadnout," vyprávěl zraněný závodník.

Olympijský plavecký maratón dominantním výkonem ovládl Němec Florian Wellbrock. Český reprezentant Matěj Kozubek skončil na 24. místě.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články