Hlavní obsah

Organizátoři OH v Paříži oslaví převzetí pořadatelství od Tokia obří vlajkou

Tokio

V neděli, kdy skončí olympijské hry v Tokiu, bude rozvinuta z Eiffelovy věže v Paříži obří vlajka. Organizátoři příštích letních her v roce 2024 tak chtějí oslavit formální převzetí pořadatelství během zakončení OH v Tokiu.

Foto: Twitter

Letní olympijské hry v Paříži se budou konat v roce 2024

Článek

"Bude to největší vlajka, jaká kdy zavlála," uvedl prezident organizačního výboru Paříže 2024 Tony Estanguet. Trojnásobný olympijský šampion ve vodním slalomu řekl, že prapor bude velký jako fotbalové hřiště. "Takže bude opravdu obrovský a chceme tím stanovit nový světový rekord," dodal.

"Máme štěstí, že máme nejkrásnějšího vlajkonoše na světě: Eiffelovu věž. Proto je naším cílem, aby vlajka zavlála právě z ní," řekl Estanguet. Na otázku novinářů odmítl specifikovat, zda se bude jednat o vlajku Francie, olympijskou vlajku s kruhy či s logem pařížské olympiády. "Nechte se překvapit," uvedl.

Organizátoři pařížských her chystají na neděli na Trocadéru poblíž Eiffelovy věže velkou slavnost. Přímo v Tokiu bude francouzskou metropoli zastupovat její starostka Anne Hidalgová.

Reklama

Související témata: