Hlavní obsah

Zklamání! Bábek v keirinu neuspěl ani v opravách a na olympiádě končí

Tokio
Aktualizováno

Pro dráhového cyklistu Tomáše Bábka skončil keirin na olympijských hrách v Tokiu záhy. Jediný český zástupce na velodromu v Izu dojel v úvodní rozjížďce i v opravách v boji o dvě postupová místa do čtvrtfinále čtvrtý a sen o medaili se mu rozplynul. V opravné jízdě se naopak podařilo zachránit britskému obhájci zlata z Ria de Janeiro Jasonu Kennymu.

Foto: Kacper Pempel, Reuters

Tomáš Bábek v keirinu neuspěl

Článek

Čtyřiatřicetiletý Bábek neuspěl v šestičlenné rozjížďce o přímý postup do čtvrtfinále, když se nechal zavřít a z nevýhodné pozice nemohl zaútočit. Postup do nedělního pokračování disciplíny, která vznikla právě v Japonsku, oslavili domácí vicemistr světa Juta Wakimoto a Novozélanďan Callum Saunders.

Bábek musel do oprav. Mezi pěti jezdci si bývalý mistr Evropy v keirinu vylosoval čtvrtou pozici, kterou se záhy po odstoupení derny (vodiče na elektrokole) po odjetí poloviny z šesti okruhů snažil vylepšit. Jenže přišel kontakt s Trinidaďanem Kwesim Brownem, který ho vynesl na dráze hodně nahoru a přestože se snažil ještě zabojovat, nestačilo to. V těsném finiši trojice dráhařů se radovali právě Browne a Muhammad Sahrom z Malajsie.

Na zisk deváté medaile pod pěti kruhy může dál pomýšlet Kenny. Šestinásobný olympijský vítěz byl až čtvrtý v rozjížďce, kde před ním dojel na třetím místě Browne, ale ve své opravné jízdě dominoval. Opravu zvládl i Nizozemec Harrie Lavreysen, jenž slavil v předchozích dnech zlato v týmovém i individuálním sprintu.

Hansen a Mörköv berou zlato v madisonu

Dánští dráhaři Lasse Norman Hansen a Michael Mörköv získali olympijské zlato v madisonu. Bodovací závod dvojic vyhráli těsně před Brity a Francouzi.

Více informací připravujeme.

Dráhová cyklistika:
Muži - madison:
1. Hansen, Mörköv (Dán.) 43 b.
2. Hayter, Walls (Brit.)
3. Grondin, Thomas (Fr.) všichni 40
4. De Ketele, Ghys (Belg.) 32
5. Havik, Van Ship (Niz.) 17
6. Mora, Torres (Šp.) 14
7. Froidevaux, Schir (Švýc.) 8
8. Sajnok, Staniszewski (Pol.) 0

Reklama

Související témata: