Hlavní obsah

Srbská taekwondistka Mandičová navázala v Tokiu na zlato z Londýna

Srbka Milica Mandičová získala druhé olympijské zlato v taekwondu. Po triumfu na hrách v Londýně v roce 2012 dnes v Tokiu ve finále kategorie nad 67 kg porazila I Ta-pin a přerušila tak zlatou sérii korejských taekwondistek. Reprezentantky Koreje dosud získaly alespoň jedno zlato na všech olympijských hrách od roku 2000, kdy se taekwondo stalo součástí programu.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Srbka Milica Mandičová

Článek

Mužům v nejtěžší váhové kategorii dominoval Rus Vladislav Larin. Mistr světa z roku 2019 porazil při své olympijské premiéře v souboji o zlato Dejana Georgievského ze Severní Makedonie. Ten pro svou vlast získal teprve druhou olympijskou medaili v historii.

Sedmou příčku obsadil v kategorii nad 80 kg vlajkonoš tonžské výpravy Pita Taufatofua. Populární sportovec, jenž při slavnostním zahájení vzbudil pozornost stejně jako předtím v Riu de Janeiru i na zimních hrách v Pchjongčchangu nástupem pouze v tradiční rohoži a s odhalenou a naolejovanou horní částí těla, prohrál v 1. kole s Larinem. Díky tomu se dostal do oprav, i druhý zápas v turnaji pak ale prohrál.

XXXII. letní olympijské hry v Tokiu:
Taekwondo:
Muži - nad 80 kg:
1. Larin (Rus.),
2. Georgievski (Sev. Mak.),
3. In Kjo-ton (Korea) a Castillo (Kuba),
5. Trajkovič (Slovin.) a Sun Chung-i (Čína),
7. Taufatofua (Tonga) a Gbane (Pobř. slon.).
Ženy - nad 67 kg:
1. Mandičová (Srb.),
2. I Ta-pin (Korea),
3. Laurinová (Fr.) a Walkdenová (Brit.),
5. Traoréová (Pobř. slon.) a Kowalczuková (Pol.),
7. Rodríguezová Peguerová (Dom. rep.) a Ogallová (Keňa).

Reklama

Související témata: