Hlavní obsah

Podmínky v karanténě na OH jsou přímo nelidské, zlobí se skateboardistka

Nizozemská skateboardistka Candy Jacobsová zkritizovala organizátory olympijských her v Tokiu za "nelidské podmínky", v nichž musí trávit karanténu po pozitivním testu na koronavirus. Jednatřicetiletá sportovkyně je už osm dnů v izolaci v hotelovém pokoji, na němž nejde otevřít okno.

Foto: Leo Correa, ČTK/AP

Nizozemská skateboardistka Candy Jacobsová

Článek

"Nemít žádný venkovní vzduch je hrozně nelidské. Je to psychicky ubíjející a rozhodně je to víc, než spousta lidí dokáže unést," uvedla ve videu na instagramu Jacobsová, jež kvůli nákaze koronavirem přišla o premiéru disciplíny street pod pěti kruhy.

Jacobsová musela opustit olympijskou vesnici a uchýlit se do speciálního hotelu pro infikované sportovce. Až sedmý den se jí podařilo přesvědčit zástupce pořadatelů, aby jí umožnili nadýchat se čerstvého vzduchu. Patnáct minut tak mohla stát pod dohledem u otevřeného okna. "Ten první nádech čerstvého vzduchu byl nejsmutnější a nejkrásnější okamžik mého života," uvedla skateboardistka, jež je stále pozitivní na covid-19.

Na podmínky si stěžovali i někteří z českých sportovců, kteří se museli minulý týden uchýlit do izolace kvůli nákaze v leteckém speciálu z Prahy.

Reklama

Související témata: