Hlavní obsah

Skandál! Nejdřív zničené pokoje, teď sportovci musí do izolace s důtkou

Tokio

Australští pozemní hokejisté chtěli zapít porážku ve finále olympijského turnaje s Belgií pivem, za což skončili s důtkou a v izolaci v hotelových pokojích. Pětice hráčů se vydala nakoupit alkohol mimo areál olympijské vesnice a porušila tím koronavirová pravidla tokijských her.

Foto: Bernadett Szabo, Reuters

Australští pozemní hokejisté opustili areál olympijské vesnice

Článek

Dvě skupinky Australanů se vyplížily z vesnice v noci na dnešek, několik hodin po porážce na nájezdy s mistry světa Belgičany. Šéf australské výpravy Ian Chesterman uvedl, že hráči se vedení týmu k nočnímu porušení nařízení ráno přiznali.

"Pokárali jsme je. Zůstanou ve svých pokojích. Je jim to líto, protože nechali ve štychu své spoluhráče. I když rozumíme zklamání z porážky ze zápasu o zlato, dali jsme naprosto jasně najevo, jaké chování od výpravy v Tokiu očekáváme," uvedl Chesterman. Všichni provinilci měli po nočním výletu negativní test na covid-19 a domů se vydají v sobotu.

Australští olympionici se postarali o negativní publicitu už před několika dny, kdy někteří ragbisté a veslaři poničili před odjezdem pokoje v olympijské vesnici a chovali se nevhodně v letadle.

Reklama

Související témata: