Hlavní obsah

Australský trenér na OH zběsile slavil zlato plavkyně Titmusové

Australská plavkyně Ariarne Titmusová získala v závodě na 400 volný způsob první zlatou olympijskou medaili, pozornost však na sebe strhnul její trenér Dean Boxall. Fanoušky uchvátila jeho naprosto zběsilá oslava na tribuně.

Foto: Marko Djurica, Reuters

Zlatá medailistka Ariarne Titmusová z Austrálie

Článek

Dvacetiletá Titmusová dnes zvítězila o 67 setin sekundy před pětinásobnou olympijskou šampionkou Katie Ledeckou a triumf úřadující mistryně světa v premiérovém startu pod pěti kruhy Boxalla naprosto pohltil.

Na tribuně skákal radostí, zatínal pěsti i svaly, v euforii si strhnul roušku a lomcoval zábradlím jako jeho oblíbený wrestler "Ultimate Warrior. "Prostě to tak nějak přišlo, po tom průběhu jsem to v sobě nedokázal udržet," řekl kouč televizní stanici Seven.

"Arnie to zaplavala naprosto perfektně. A když jsem viděl, jak závod probíhá, tak jsem si řekl: A je to tady... Ale musím se omluvit, protože jsem si v záchvatu euforie strhnul roušku, která praskla. Nechal jsem se unést," dodal Boxall.

"Už jsem z toho pár záběrů viděla... To je prostě Dean, všechno dělá naplno a je do toho zažraný. Hodně toho kvůli trénování obětoval, rodinný život, ženu, děti i práci. Stejně jako pro mě i pro něj to strašně moc znamená. Bez něj bych tady nebyla," uvedla Titmusová.

Reklama

Související témata: