Hlavní obsah

Trenér Saints Sean Payton podstoupil operaci

nfl.cz

Hlavní trenér New Orleans Saints Sean Payton si v první čtvrtině nedělního utkání, ve kterém Saints podlehli Buccaneers 26-20, zlomil holenní kost a přetrhl meniskus v levé noze.

Foto: gettyimages.com

Sean Payton si zlomil holenní kost a poranil meniskus

Článek

Payton zranění utrpěl poté, co byl tight end New Orleans Jimmy Graham tacklován blízko postranní lajny a helmou vrazil do kolena svého trenéra. Peyton byl ošetřen doktory Saints, kteří mu na nohu umístili dlahu a zbytek utkání byl nucen odtrénovat z lavičky.

Payton se v pondělí podrobil chirurgickému zákroku, během kterého mu byl operován utržený meniskus a zlomená holenní kost. S výsledkem operace byli týmoví doktoři nadmíru spokojeni. Otázkou zůstává, jak se Saints vypořádají s následnou rekonvalescencí svého hlavního trenéra, která ho bude do jisté míry limitovat při běžné pracovní činnosti.

„Bude zajímavé, jak se vše vyvine,“ řekl Drew Brees. Quarterback New Orleans nadále dodal, že si je jistý tím, že Payton najde způsob, jak z celé této situace udělat výhodu. „Je to pro nás pro všechny neobvyklá situace,“ dodal Brees.

Rekonvalescence až půl roku

Podle slov ortopeda Dr. Deryka Jonese, jenž Paytona operoval, nebude moci zatěžovat poraněnou nohu po dobu osmi týdnů a úplná rekonvalescence bude trvat tři až šest měsíců.

„Jsem zvyklý, že když se podívám směrem k naší lavičce, vidím ho jak křičí, určuje taktiku a každému říká, kde má být. Payton má přesně ten elán, který má správný trenér mít. Je náš vůdce. Takže to bude trochu divné, když nebude pobíhat na naší střídačce,“ řekl ofenzivní guard Carl Nicks.

Payton podle svých slov očekává, že po dobu, kdy bude jeho pohyblivost omezená, bude „určovat taktiku“ svému týmu z „boothu“ (prosklená místnost umístěná vysoko nad stadiónem, kde se mimo jiné nacházejí ofenzivní a defenzivní koordinátoři týmu), což představuje určitou „překážku,“ jelikož podle pravidel NFL nemohou trenéři v boothu prostřednictvím sluchátek, které má v helmě instalované quarterback a kapitán defenzívy, komunikovat přímo s hráči na hřišti.

„Sean je věčný optimista a jsem si jistý, že najde způsob, jak z toho vytěžit nějakou pozitivní zkušenost.“ Možná, že shora uvidí hru z jiné perspektivy, než mohl vidět ze střídačky, a když se vrátí zpět na hřiště, pomůže mu to jako trenérovi ještě se o něco zlepšit," dodal Brees.

Reklama