Hlavní obsah

Bitvu o NFC South rozhodlo prodloužení

nfl.cz

Nesmiřitelní rivalové z divize NFC South – New Orleans a Atlanta Falcons – v pondělním dramatickém zápase opět potvrdili, že jejich vzájemné duely končí těsným výsledkem. New Orleans Saints porazili v prodloužení Atlantu Falcons 26:23.

Foto: gettyimages.com

New Orleans Saints porazili v prodloužení Atlantu Falcons

Článek

Krátce poté, co se Falcons nepodařilo při čtvrtém downu hluboko ve vlastním poli získat první down, rozhodl o vítězství Saints v prodloužení svým 26yardovým field goalem kicker John Kasay. Hlavní trenér Falcons – Mike Smith, který místo „obvyklého“ puntu rozhodl o tom, aby se jeho tým pokusil získat novou sérii downů, řekl k rozhodujícímu okamžiku utkání toto: „Vím, že se to bude probírat celý týden. Chci, aby každý věděl, že za to nesu veškerou odpovědnost.“ New Orleans Saints (bilance 7-3) ukončili týmu Falcons jejich třízápasovou sérii vítězství a ujali se vedení v divizi NFC South.

V závěru čtvrté čtvrtiny dokázala Atlanta smazat desetibodový náskok New Orleans. Kicker Matt Bryant poslal svým 27yardovým field goalem zápas do prodloužení. Poté, co v nastaveném čase útoky obou týmu vyšly ve svých úvodních drivech naprázdno, čelila Atlanta třetímu-a-jedna ze své 29yardové linie. Quarterback Matt Ryan (29 z 52 přihrávek pro 351 yardů, 2 touchdowny, 1 interception) přihrál míč fullbackovi Miku Coxovi, který byl zastaven těsně před 30yardovou linií, ale před tím, než byl složen k zemi, natáhl ruku, ve které držel míč, a vše nasvědčovalo tomu, že nakonec získal první down. Nicméně, rozhodčí šli celou situaci přezkoumat na video, které prokázalo, že Coxovi vypadl míč z rukou předtím, než překročil hranici označující první down, a tak čelili Falcons čtvrtému downu.

Falcons poslali na hřiště svého puntera, ale vzápětí si vzali timeout. Poté změnil hlavní trenér Mike Smith své rozhodnutí a na hřiště šel opět útok Atlanty s cílem získat první down a udržet tak celý drive „na životě.“ Bohužel se toto rozhodnutí ukázal nakonec jako chybné. „Chtěli jsme zůstat agresivní ve všem, co jsme dělali,“ řekl Smith. „Bohužel se nám to vymstilo.“

Matt Ryan předal míč svému running backovi Michaelu Turnerovi (96 naběhaných yardů, 0 touchdownů), jenž byl obránci Saints nekompromisně zastaven. Turner k celé situaci řekl: „Viděl jsem proti sobě hráče v okamžiku, kdy jsem dostal míč. Chtěl bych vzít zpět celou tuto situaci. Moc rád bych chtěl prožít tento okamžik znovu.“ Míč tak do svých rukou získala ofenzíva Saints a o několik akcí později proměnil John Kasay svůj čtvrtý field goal v zápase a rozhodl tak o těsném vítězství New Orleans Saints v poměru 26:23 nad Atlantou Falcons.

Hlavní trenér New Orleans Saints – Sean Payton – byl opět po několika zápasech, které strávil kvůli zlomené noze a poraněnému kolenu „v boothu“, přítomen na lavičce Saints, přestože se musel opírat o berle. „Tohle bylo pro náš tým velice důležité utkání, ve kterém je přítomnost trenéra na lavičce nezbytná. Vše jsem předem zkonzultoval s doktory.“

Hráči Saints v čele s quarterbackem Drew Breesem (30 ze 43 přihrávek pro 322 yardů, 2 touchdowny) a wide receiverem Marquesem Colstonem (8 zachycených přihrávek pro 113 yardů) byli velice rádi, že jejich trenér byl opět přítomen na střídačce. „Bylo skvělé, že byl opět s námi na hřišti,“ řekl Brees. „Už se nemohl dočkat, až bude zpět. Je nesmírně důležitou součástí našeho týmu.“

New Orleans Saints vedou s bilancí 7-3 divizi NFC South před Atlantou Falcons (bilance 5-4) a Tampou Bay Buccaneers (bilance 4-5). Na posledním místě se s bilancí 2-7 nachází Carolina Panthers.

Reklama