Hlavní obsah

Saints vyhráli popáté v řadě

Ve včerejším zápase dovedl quarterback New Orleans Saints Drew Brees svůj tým k vítězství v poměru 22:17 nad Tennessee Titans, a to dvěma touchdownovými přihrávkami v závěrečné čtvrtině, které zachytil Marques Colston. Jake Locker, který nahradil v průběhu druhé čtvrtiny zraněného Matta Hasselbecka, mohl Titans v posledních vteřinách zápasu zajistit vítězství, ale nakonec byl sackován linebackerem Jo-Lonnem Dunbarem, a Saints tak vyhráli již páté utkání v řadě.

Foto: gettyimages.com

Saints vyhráli páté utkání v řadě

Článek

Brees k rozhodujícímu momentu v zápase řekl: „Sedíte, koušete si nehty a říkáte si: Až sem to nemělo dojít. Jake Locker předvedl vynikající výkon. Dovedl je skoro až do endzóny, ale naše obrana udělala dvě skvělé hry na goal line, a tak nám zajistila vítězství.“

Penalty, zranění Matta Hasselbecka, špunt a Jake Locker

Ofenzíva Saints v čele s Drew Breesem (36 z 47 přihrávek pro 337 yardů, 2 touchdowny) zakončila vynikající úvodní drive zápasu pouze 25yardovým field goalem a New Orleans se tak ujali vedení v poměru 3:0. Na začátku druhé čtvrtiny musela na místo zraněného quarterbacka Tennessee, který si poranil lýtko, nastoupit letošní jednička draftu Titans – mladíček Jake Locker. V polovině druhé čtvrtiny hodil Jake Locker ve svém druhém drivu 31yardovou přihrávku na tight enda Craiga Stevense a Titans se tak rázem ocitli na 25yardové linii New Orleans, odkud Rob Bironas vyrovnal 43yardovým field goalem stav utkání na 3:3.

V závěru prvního poločasu, který byl poznamenán častými penaltami, dostal New Orleans do tříbodového vedení 29yardovým field goalem kicker John Kasay a do kabin tak oba týmy odcházely za stavu 6:3 pro Saints.

Důležitý moment utkání přišel necelé čtyři minuty před koncem třetí čtvrtiny, kdy se Saints dlouhým drivem, který se skládal ze 13 akcí, dostali až na 4yardovou linii Titans a čelili třetímu-a-4. Brees našel přihrávkou v právem rohu endzóny svého tigh enda Jimmyho Grahama, jenž sice dokázal míč zkrotit, ale nakonec se špuntem od kopaček dotkl autové čáry, a Saints se tak opět museli spokojit pouze se třemi body.

O necelou minutu později našel Jake Locker (13 z 29 přihrávek pro 282 yardů, 1 touchdown) Damiana Williamse, jenž získal rychlým sprintem po levé straně 54 yardů. Williamse nakonec zastavil safety Roman Harper, který ho za ochrannou masku stáhl k zemi. Titans se tak po faulu na Williamse (face mask) ocitli na 6yardové linii New Orleans. Jake Locker vzal odpovědnost na sebe. Během po pravé straně hřiště doběhl až na 1 yardovou linii, odkud se odrazil a letěl vzduchem. Přestože byl tělem mimo hřiště, natáhl ruku, v které držel míč, přes pylon, a skóroval první touchdown zápasu. Titans se ujali vedení v poměru 10:9. A všem divákům bylo jasné, že se o osudu tohoto dramatickém duelu bude rozhodovat až v poslední čtvrtině.

Dramatický finiš Drew Brees zahájil rozhodující patnáctiminutovku zápasu ve velkém stylu – 35yardou bombou našel v endzóně volného Marquese Colstona (7 zachycených přihrávek pro 105 yardů, 2 touchdowny) a Saints se tak ujali vedení o jeden touchdown. V polovině této čtvrtiny přidala tato dvojice na konto Saints podobným způsobem další touchdown a New Orleans vedli nad Titans v poměru 22:10.

O pár chvil později předvedl i Jake Locker, že má silnou ruku, když 40yardovou přihrávkou na Nata Washingtona (6 zachycený přihrávek pro 130 yardů a 1 touchdown) snížil stav utkání na 17:22. Poté, co se ani jednomu týmu nepodařilo skórovat, dostali Titans minutu a půl před koncem míč na své 20yardové linii a o pár vteřin později se ofenzíva Tennessee propracovala na polovinu New Orleans, odkud Jake Locker opět našel 40yardovou přihrávkou skvěle hrajícího Nata Washingtona a Titans tak měli sedm sekund na to, aby z 5yardové linie Saints otočili stav utkání ve svůj prospěch.

Locker sice hledal rychlou přihrávkou v endzóně Marca Marianiho, ale cornerback Tracy Porter dokázal míč, těsně předtím než ho Mariani stihl zachytit skvělým zákrokem, sklepnout na zem. Zápas se dostal do dramatického vyvrcholení. Titans čelili třetímu-a-5. Jake Locker zachytil míč od centra a snažil se najít volného spoluhráče v endzóně Saints. Defenzíva New Orleans však všechny hráče skvěle pokryla a Locker byl nakonec sackován linebackerem Jo-Lonnem Bunbarem. New Orleans Saints tak nakonec zvítězili nad Tennessee Titans poměrem 22:17.

Hlavní trenér Saints Sean Payton ke včerejšímu zápasu řekl: „Bylo to pro nás těsné vítězství. Spoustu věcí se nám nepodařilo dotáhnout do konce. Ale bojovali jsme a nakonec jsme dokázali vyhrát dobrý zápas proti výbornému domácímu týmu.“

Reklama