Hlavní obsah

Lions poprvé od roku 1999 postoupili do play-off

Matthew Stafford hodil v prvním poločase pondělního zápasu proti San Diegu Chargers tři touchdowny. Lions nakonec bez problémů porazili Chargers poměrem 38:10 a zajistili si tak poprvé od roku 1999, k velké radosti svých fanoušků, postup do play-off. Hlavní trenér Lions – Jim Schwartz – k tomuto historickému okamžiku řekl: „Je to pro celý klub skvělý úspěch.“

Foto: gettyimages.com

Matthew Stafford a Ndamukong Suh se radují z postupu do playoff

Článek

O osudu utkání se rozhodlo v první půli.Hned v první akci zápasu předvedli Lions svou největší zbraň. Matthew Stafford našel 46yardovou přihrávkou Calvina Johnsona a Detroit se tak rázem ocitl na polovině San Diega. O pár minut později zachytil tigh end Brandon Pettigrew 7yardovou touchdownovou přihrávku od Stafforda a Lions se tak ujali vedení. Před koncem úvodní čtvrtiny zvýšil Jason Hanson 50yardovým field goalem stav utkání na 10:0 pro Detroit.

Když v úvodním drivu druhé čtvrtiny čelili Lions třetímu-a-19 na 33yardové linii San Diega, našel Stafford přesnou přihrávkou na středu hřiště volného Nata Burlesona, který se „protancoval“ až těsně před endzónu Chargers. V následující akci přihrál Stafford míč running backovi Kevinu Smithovi a Lions zvýšili svůj náskok na 17:0.

Obrana San Diega, která po celý zápas připomínala „ementál“, nedokázala zastavit ani následující drive Detroitu, jenž zakončil skvěle hrající Stafford 14yardovým touchdownovým pasem na Calvina Johnsona. Lions vedli v poločase nad Chargers v poměru 24:0.

Probuzená ofenzíva Chargers

V druhém poločase se konečně probudila i ofenzíva Chargers. Philip Rivers našel v levém rohu endzóny volného Malcoma Floyda. Když Chargers získali po úspěšném onside kicku míč a o pár chvil později snížil Nick Novak 22yardovým field goalem stav utkání na 10:24, zažehl tak malou jiskru naděje na to, že by Chargers přeci jen mohli zvrátit průběh zápasu ve svůj prospěch.

Těsně před koncem třetí čtvrtiny však zakončil Kevin Smith další povedený drive domácího týmu 6yardovým touchdownovým během středem hřiště a zvýšil rozdíl na jednadvacet bodů - 10:31. Necelé tři minuty před koncem zápasu zachytil již druhou interception Philipa Riverse defenzivní end Cliff Avril a následným během do endzóny stanovil konečný výsledek zápasu na 38:10 pro Lions a fanoušci na vyprodaném Ford Fieldu skandovali: „Play-off, play-off!"

V reakci na skandování fanoušků prohlásil Matthew Stafford: "Vidíte, jak moc to pro ně znamená. Jsem šťastný, že jsme jim konečně udělali radost.“

Reklama