Hlavní obsah

Peterson zraněn na osm až devět měsíců

Adrian Peterson si v nedělním zápase proti Washingtonu Redskins poranil levé koleno. Zranění je však vážnější, než se podle prvních informací zdálo. Kondiční trenér Vikings Eric Sugerman v pondělí oznámil, že si Peterson zpřetrhal přední křížový vaz, vnitřní postranní vaz a oba menisky.

Foto: gettyimages.com

Peterson si zpřetrhal vazy v koleni

Článek

Peterson se zranil v úvodu třetí čtvrtiny, když ho safety Redskins DeJon Gomes udeřil do levé nohy. Peterson zůstal ležet v bolestech na zemi a pěstí několikrát udeřil do země. Jelikož nebyl schopný se na poraněnou nohu postavit, museli ho na střídačku odnést dva členové zdravotního týmu Minnesoty. Peterson byl následně odvezen na vozítku do kabiny. V pondělí byl poslán na magnetickou rezonanci, která odhalila, že si zpřetrhal přední křížový vaz, vnitřní postranní vaz a oba menisky. Čtyřnásobný člen Pro Bowl týmu podstoupí v následujících dnech operaci a následná rekonvalescence si vyžádá 8-9 měsíců.

„Naším hlavním cílem je v tuto chvíli zmírnit otok, udržet jeho stehenní sval silný a připravit ho na operaci, která se uskuteční během následujících 7 až 10 dnů,“ řekl Sugerman. „Adrian je výjimečný. Pokud existuje někdo, kdo je schopen se z tohoto zranění uzdravit, pak je to on. A vy se můžete zeptat: ´Proč právě Adrian?´ A já vám odpovím: ´Protože Adrian má skvělou pracovní morálku a genetické předpoklady k tomu, aby se rychle uzdravil, což už v minulosti několikrát prokázal´,“ dodal Sugerman. Na otázku, kdy bude Peterson opět schopen hrát, Sugerman odpověděl: „Naším cílem je udělat vše proto, aby mohl hrát v prvním zápase příští sezóny.“

Petersonovo zranění je podobné tomu, které v roce 2009 utrpěl wide receiver New Englandu Patriots Wes Welker a před ním v roce 2001 tehdejší running back Indianopolisu Colts Edgerrin James. Welker potřeboval k uzdravení sedm měsíců, James devět a půl.

Hlavní trenér Vikings Leslie Frazier na otázku, jak se Peterson v současné chvíli cítí, odpověděl: „Je velmi optimistický a pozitivní, přestože jej čeká dlouhá rehabilitace. Adrian věří tomu, že až se uzdraví, bude z něho lepší hráč, než ten, kterým byl doteď. Na tenhle postoj jsme od Adriana zvyklí. On si vždy klade vysoké cíle, je to člověk, který je díky silné mentalitě schopen splnit vše, na co se upne. Ani v nejmenším nepochybuji o tom, že se mu to i tentokrát podaří.“

Adrian Peterson vstoupil do NFL v roce 2007, kdy si ho v prvním kole vybrala Minnesota Vikings jako sedmého hráče do svého týmu. Během dosavadní kariéry byl vždy vybrán do Pro Bowlu a All-Pro týmu. Peterson je mnohými odborníky považován za nejlepšího running backa v NFL.

Reklama