Hlavní obsah

Giants se střetnou s obhájci Super Bowlu

Eli Manning hodil v zápase proti Atlantě Falcons tři touchdowny a jelikož ofenzíva Atlanty nedokázala skórovat žádné body, zvítězili Giants nad Falcons poměrem 24:2 a postoupili tak do NFC Divisional Round, ve kterém se střetnou s obhájci Super Bowlu – Green Bay Packers. „Hráli jsme dobře a já jsem rád, že jsme se v druhém poločase zlepšili i v útoku,“ řekl po zápase ofenzivní lineman New Yorku – Chris Snee.

Foto: gettyimages.com

Hakeem Nicks skóroval dva touchdowny

Článek

V prvním poločase dominovaly obrany

Svědčí o tom fakt, že skóre zápasu otevřela až na začátku druhé čtvrtiny defenzíva Falcons. Eli Manning se dostal při druhém-a-21 na 13yardové linii New Yorku pod tlak, kterému se snažil vyhnout, a když už ho málem ve vlastní endzóně sackoval safety James Sanders, odhodil sice míč, ale dopustil se penalty Intentional Grounding a Atlanta si tak na své konto připsala dva body.

Tři minuty před koncem prvního poločasu skórovali Giants první touchdown zápasu. Eli Manning zakončil dlouhý drive New Yorku 8yardovou přihrávkou na Hakeema Nickse. Wide receiver Giants zachytil míč skvělým způsobem a dostal tak svůj tým do poločasového vedení v poměru 2:7.

Snadné vítězství Giants, impotentní útok Falcons

Úvodní body druhé poloviny hry skóroval Lawrence Tynes 22yardovým field goalem. První solidní drive předvedla konečně i ofenzíva Falcons, ale když se při čtvrtém-a-1 nepodařilo Mattu Ryanovi získat první down, šel na hřiště opět útok Giants. Eli Manning přihrál o dvě akce později míč Hakeemu Nicksovi, který proběhl mezi obránci Atlanty tak snadno, jako nůž máslem, uběhl 72 yardů a zastavil se až v endzóně. New York zvýšil svůj náskok na 17:2. Deset minut před koncem zápasu upravil Eli Manning chirurgicky přesnou 27yardovou přihrávkou na Maria Manninghama stav utkání na konečných 24:2 pro Giants.

Jelikož se ofenzívě Falcons nepodařilo během celého zápasu skórovat jediný bod, připsali si Giants snadné vítězství a v neděli cestují na Lambeau Field, kde na ně čekají Green Bay Packers. Na otázku, jak dopadne zápas s obhájci Super Bowlu, odpověděl defensive end Giants – Jason Pierre-Paul: „Vyhrajeme. Na sto procent vyhrajeme, protože jsme nejlepší.“

Hvězda zápasu
Eli Manning (quarterback – New York Giants)
Manning zkompletoval 23 z 32 přihrávek pro 277 yardů a 3 touchdowny.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Boston i díky Pastrňákovi triumfoval v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články