Hlavní obsah

Eagles propustili Nnamdiho Asomughu!

Philadelphie Eagles propustila ze svého týmu cornerbacka Nnamdiho Asomughu. Asomugha si měl v následující sezóně vydělat 15 miliónů dolarů. Eagles mu budou muset vyplatit 4 milióny dolarů, které měl garantované smlouvou pro následující sezónu. Díky jeho propuštění ušetří v platovém stropu 11 miliónů dolarů.

Foto: gettyimages.com

Nnamdi Asomugha.

Článek

„Trenér Kelly a já jsme měli příležitost mluvit s Nnamdim dříve a přijal tu zprávu s velkou noblesou," prohlásil generální manažer Eagles Howie Roseman o Asomughově propuštění. „Nic jiného jsme od něj neočekávali. V této organizaci se choval jako pravý profesionál, a to jak na hřišti, tak mimo něj, a my mu přejeme v jeho pokračující kariéře v NFL jen to nejlepší. Během Combine jsme mluvili s jeho zástupci o jeho budoucnosti v týmu a chtěli jsme, aby si vzal čas, zanalyzoval to a udělal rozhodnutí. Nakonec jsem já a trenér cítili, že se potřebujeme pro rok 2013 a další posunout pozici cornerbacka jiným směrem."

Asomugha vstoupil do NFL v roce 2003, kdy si jej v prvním kole draftu vybrali do svého týmu Oakland Raiders. Byl hráčem Raiders až do roku 2010. Během tohoto období byl třikrát vybrán do Pro Bowlu a čtyřikrát do All-Pro týmu. Dvakrát byl zvolen nejužitečnějším hráčem Raiders a byl považován za jednoho z nejlepších cornerbacků, který dokázal v osobní obraně (jeden na jednoho) ubránit i nejlepší wide receivery.

Před začátkem sezóny 2011 podepsal s Eagles pětiletý kontrakt na 60 miliónů dolarů. Od svého příchodu do Philadelphie byl jen stínem hráčem, kterým kdysi býval. Během dvou sezón, které za Eagles odehrál, nastoupil ve 32 zápasech, během kterých zaznamenal 95 tackles a 4 interceptions. V uplynulé sezóně zaznamenal 55 tackles a 1 interception.

Reklama