Hlavní obsah

Lions prodloužili s Matthew Staffordem kontrakt o tři roky

Detroit Lions podepsali se svým quarterbackem, Matthew Staffordem, nový tříletý kontrakt na 53 miliónů dolarů (41,5 miliónů garantovaných). Staffordovi zbývaly do vypršení starého kontraktu dva roky, během kterých si měl vydělat 23.5 miliónů dolarů. Technicky vzato se tedy jedná o pětiletý kontrakt na 76.5 miliónů dolarů (41.5 garantovaných). Hráčem Lions zůstane až do skončení sezóny 2017. V té době mu bude 29 let.

Foto: gettyimages.com

Matthew Stafford.

Článek

„Slibuji vám, že nikdo nebude pracovat tvrději než já na tom, aby vedl tento tým správným směrem, vyhrával zápasy a dostal jej v několika následujících letech do play off," prohlásil Stafford na tiskové konferenci poté, co podepsal s Lions lukrativní kontrakt. „To je důvod proč jsem podepsal tento kontrakt, abych tu byl a vedl tento tým správným směrem a postaral se o to, že to tak zůstane hodně dlouho."

Lions si vybrali Stafforda do svého týmu jako jedničku draftu 2009. Kvůli zranění kolena a ramena odehrál během prvních dvou sezón v NFL pouze 13 zápasů. V roce 2011 prožil „průlomovou" sezónu. Během 16 zápasů zkompletoval 63.5% přihrávek pro 5.038 yardů, 41 touchdownů a 16 interceptions. Za tyto výkony byl zvolen NFL Comeback Player of the Year. Lions se v témže roce probojovali poprvé od roku 1999 do play off.

V minulé sezóně zkompletoval 59.8% přihrávek pro 4.967 yardů, 20 touchdownů a 17 interceptions. Lions vyhráli pouze čtyři zápasy.

„Matt nebyl s minulým rokem spokojený," prohlásil během minulého měsíce hlavní trenér Detroitu Jim Schwartz. „Nikdo z nás nebyl s minulým rokem spokojený, ale nemůžeme to brát přehnaně."

Reklama