Hlavní obsah

Místo slz přišla křeč ve tváři. Ogrodníková už nemusí okukovat medaile přítele

Berlín

Na svoji první velkou medaili si počkala více než 24 hodin. Ale stálo to za to. Hodiny na Pamětním kostele císaře Viléma právě ukazovaly jedenáctou večer, když si Nikola Ogrodníková šla na pódium na náměstí Breitscheidplatz pro oštěpařské stříbro.

Foto: Ivana Roháčková

Nikola Ogrodníková se stříbrem na krku.

Článek

Zaplněný areál pod světly vytvořil parádní kulisu k medailovému ceremoniálu, však si pro zlato šla domácí Christin Hussongová. Blížící se vyhlášení oznamoval divákům zvuk tlukotu srdce. „A nám s holkama v zákulisí také pěkně bily,“ přiznávala Ogrodníková.

Stříbro od Obergföllové

To už si prohlížela medaili ve tvaru trojúhelníku s nápisem Nikola Ogrodníková, javelin throw (hod oštěpem) a hodnotou stříbrného pokusu 61,85 m. Na krk jí stříbro pověsila Christina Obergföllová, mistryně světa z Moskvy a dlouholetá soupeřka Barbory Špotákové.

„Už před cestou do Berlína jsem na medaile koukala. Hodně se mi líbily. Já jich moc neviděla, možná jen u Víti,“ s úsměvem přiznávala oštěpařka, jejíž přítel Veselý má doma světové zlato i tři evropské medaile.

Před ceremoniálem předpovídala, že ho možná obrečí, nakonec se obešel bez slz dojetí. „Čekala jsem, že mi vyhrknou, ale jak jsem se pořád musela usmívat, měla jsem už křeče ve tváři. Připadala jsem si, že se tvářím hrozně blbě,“ culila se Ogrodníková, jejíž vyhlášení v pozdních večerních hodinách sledovali i někteří členové českého týmu včetně trenéra Rudolfa Černého.

Oslava až na party

Tak končil první den Ogrodníkové v roli vicemistryně Evropy. Stihla v něm vedle vyhlášení fandit Anežce Drahotové při chodecké dvacítce, oběd se svazovými partnery i návštěvu televizního studia. Ani na oslavu po závodě nedošlo, tu si Ogrodníková schovává na nedělní závěrečnou party.

Ale sezóna pro sedmadvacetiletou ostravskou rodačku ještě nekončí, čekají ji dva důležité závody. „Většinou už se v září těším na konec sezóny, ale teď se těším na finále Diamantové ligy v Curychu, však bude moje první,“ hlásí.

„A pak Kontinentální pohár v Ostravě, budu se chtít předvést i před domácím publikem,“ vyhlíží závod, v němž bude 9. září na vítkovickém stadiónu reprezentovat spolu s Hussongovou evropský tým.

Reklama

Související témata: