Hlavní obsah

Desetibojař Dvořák je v jednom kole - nejen na parketu

PRAHA

Desetibojař Tomáš Dvořák může zapomenout, že by se v klidu věnoval rodině a pomalu se chystal na vánoční svátky. Jako trenér má na starosti skupinu dvanácti vícebojařů a hlavně je jednou z hvězd televizního pořadu Star Dance, kde musí předvádět své taneční umění. A jak řekl novinářům, je to pořádná dřina.

Foto: PRÁVO/Milan Malíček

Tomáš Dvořák

Článek

"Stíhám to těžko, protože se snažím nic nešidit. Stojí mě to spoustu sil a energie a doufám, že se z toho nezblázním," popsal své pocity ze sportovního, tanečního a rodinného kolotoče. Když se do soutěže Star Dance přihlásil, neuměl si představit, co ho čeká. "Nikdo netušil, že to bude takhle náročné," poznamenal.

Nyní má úspěšně za sebou pět tanečních večerů a v sobotu ho čeká šestý. Zatímco na úvodní dvě části soutěže se společně s partnerkou Kamilou Tománkovou připravoval několik týdnů, teď jeho taneční aktivity nabraly mnohem větší spád. "Připravujeme se od soboty k sobotě a teď dokonce dva tance," řekl.

Trénuje několik hodin denně a časově je to ještě náročnější, než když se naplno věnoval atletice. "Trénujeme déle, ale zase si nedovedu představit, že bych pět hodin vrhal koulí," srovnal obě disciplíny.

Nechce vypadnout, ale zjednodušilo by mu to život

Každý tanec je pro něj naprosto neprobádanou oblastí a u sobotních rumby a tanga to nebude jinak. Při vyřazování se pak dostavují rozporuplné pocity. "Říkám si, že nechci vypadnout, ale na druhou stranu by mi to zjednodušilo život," svěřil se trojnásobný mistr světa.

Vítězství se však blíží, v soutěži zbývají už jen čtyři páry. Dvořák si ale triumf na tanečním parketu za cíl nedává. "Nešel jsem do toho s žádnými očekáváními a ani teď na vítězství nepomýšlím."

Doma má podporu. I když si ho manželka Gabriela a tři dcery moc neužijí, nechtějí, aby ze soutěže vypadl. "To by mi musely nejdřív přestat posílat hlasy," poznamenal s úsměvem bývalý světový rekordman.

Zhubl čtyři kila

Své výkony na parketu hodnotí střízlivě, i když podle bodového hodnocení od poroty patří v soutěži k těm lepším. "Já bych si tolik bodů nedal. Viděl jsem pár tanečních soutěží, takže vím, jak by to mělo vypadat. Hodnotí nás hlavně za snahu."

Díky taneční soutěži zhubl o čtyři kila a navíc se stále udržuje v kondici, i když se atletickému tréninku aktivně nevěnuje. Nejnáročnější je pro něj závěrečná příprava přímo na Výstavišti, odkud se soutěž vysílá. "Musíme pořád dokola předvádět svoje vystoupení, aby se nastavily kamery. Ze závodů jsem byl zvyklý odpočívat a pak podat výkon, ale tady musím ještě pár hodin před přenosem jít naplno. A pak jsem 'vyšťavenej'," posteskl si.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články