Hlavní obsah

Gatlin trénoval s dalším týmem amerického fotbalu

SALVO

Olympijský vítěz a mistr světa v běhu na 100 metrů Justin Gatlin dál zkouší, zda by po trestu za doping nenašel uplatnění v americkém fotbale. Čtyřiadvacetiletý sprinter v tomto týdnu absolvoval přípravu s týmem Arizona Cardinals, nedávno trénoval s dalším účastníkem zámořské ligy NFL Houston Texans. Na trenéra houstonského celku Garyho Kubiaka prý udělal Gatlin dobrý dojem.

Foto: DPA/EPA

Americký atlet Justin Gatlin

Článek

Podle odborníka na americký fotbal Gila Brandta má Gatlin šanci se v profesionální soutěži prosadit. "Můžete se naučit chytat, můžete se naučit systém hry, ale rychlost se nenaučíte," řekl agentuře Reuters Brand, bývalý místopředseda Dallasu Cowboys. Podle něj však Gatlinovi nikdo smlouvu nenabídne, dokud nebude jasno o postupujících do play off v tomto ligovém ročníku.

Gatlin hrál americký fotbal aktivně naposledy na střední škole, pak se začal naplno věnovat atletice, v které má však na osm let zákaz závodit. V dubnu měl pozitivní test na testosteron a steroidy, a protože šlo o jeho druhé dopingové provinění, unikl doživotnímu trestu pouze díky polehčujícím okolnostem. Jeho právníci přesto plánují podat příští rok odvolání k arbitráži a doufají, že bude distanc zkrácen.

Reklama