Hlavní obsah

Nevídaný finiš! Běžkyně zapnula turbo a z posledního místa rozdrtila soupeřky

Praha

Soupeřky vedle ní vypadaly jako ve zpomaleném filmu. Běžkyně Aminatou Seyniová z Nigeru na středečním Memoriálu Ireny Szewinské v Bydhošti předvedla na čtvrtce neskutečný finiš. Ještě v polovině trati byla poslední a nezdálo se, že by mohla promluvit do boje o vítězství. Jenže cílová rovinka v jejím podání byl nevídaný sprint.

Foto: Profimedia.cz

Nigerská čtvrtkařka Aminatou Seyniová na archivním snímku.

Článek

Jakoby vedle ní její soupeřky jen vyklusávaly. A to přitom neměla dvaadvacetiletá čtvrtkařka vůbec špatnou konkurenci, za sebou nechala úřadující mistryni Evropy Justynu Swietyovou-Erseticovou i další členky výborných polských štafet.

Seyniová už má za sebou několik kvalitních výkonů. Vloni na mítinku v Roveretu si zaběhla osobní rekord 50,69 s, v letošních světových tabulkách jí patří osmé místo. V Bydhošti ale ohromila zejména netradičním rozložením sil, kdy měla druhou půlku trati výrazně rychlejší než první (26,2 s a 24,9 s), poslední stovku zvládla za 12,7 s.

Její vítězný čas byl 51,11 s a experti už se těší, jaký výkon může předvést, pokud sprinterka ze saharské Afriky rozběhne čtvrtku rovnoměrněji.

Reklama