Hlavní obsah

Ovládne Hejnová po čtyřech letech opět anketu Atlet roku?

Praha

V Praze budou dnes večer vyhlášeny výsledky ankety Atlet roku, v které nejspíš skončí nadvláda oštěpařek. Rekordmanka v počtu prvenství Barbora Špotáková i loňská vítězka Nikola Ogrodníková sice figurují v nejlepší desítce, ale favoritkami nejsou. Na návrat na trůn po čtyřech letech aspiruje překážkářka Zuzana Hejnová, které se nejvíce dařilo na mítincích Diamantové ligy a skončila pátá na mistrovství světa. První korunu pro vítěze hlasování může získat koulař Tomáš Staněk, který je letos jediným českým atletem s medailí ze seniorského šampionátu.

Foto: Ivana Roháčková

Zuzana Hejnová ve finále běhu na 400 metrů překážek.

Článek

Hejnová může navázat na výhry z let 2013 a 2015, i když neměla tak zářnou sezonu jako při tehdejších světových titulech. Na letošním MS na medaili nedosáhla, ale její páté místo bylo nejlepším českým výsledkem v Dauhá společně se stejným umístěním oštěpaře Jakuba Vadlejcha, který rovněž nechybí ve finálové desítce. Jako jediná z českých reprezentantů se ale Hejnová pravidelně umisťovala na medailových příčkách na mítincích Diamantové ligy.

Do nejlepší desítky se dostali ještě chodkyně Anežka Drahotová, překážkář Vít Müller, mílař Filip Sasínek, další finalistka oštěpařské soutěže na MS Irena Šedivá a talentovaná čtvrtkařka Lada Vondrová.

Reklama