Hlavní obsah

Manželský pár se chystá na odvážný kousek. Navzdory karanténě poběží maraton

Šílený nápad? Odvážlivců je čím dál víc. Collin a Hilda Allinovi si z pandemie koronaviru těžkou hlavu nedělají. V sobotu se na balkóně svého dubajského apartmá chystají společně uběhnout maraton. Devatenáctimetrovou terasu musejí přitom zdolat 2220krát. Chtějí tím povzbudit všechny, kteří kvůli opatřením proti šíření nemoci Covid-19 musí dlouhé dny trávit v domácí karanténě.

Foto: Sport.cz

Manželé Allinovi se na balkonu ve svém apartmá v Dubaji chystají uběhnout maraton. Takto se na netradiční výzvu připravuje Hilda Allinová.

Článek

Jihoafrický pár žijící v Dubaji se do odvážné výzvy v celkové délce 42,2 km pustí v šest hodin ráno místního času. Manželé počítají s tím, že by jim zdolání maratonské vzdálenosti mělo trvat něco mezi sedmi a osmi hodinami.

Oba sportovci doufají, že tím přesvědčí lidi v karanténách po celém světě, aby dodržovali nařízená opatření, izolovali se od okolí a nezanevřeli na zdravý životní styl a sportování. Svůj běh proto hodlají živě streamovat na sociálních sítích.

Desetiletá dcera Allinových Geena bude balkónovým vyzyvatelům sekundovat v roli asistentky. Běžícím rodičům tak zajistí veškerý servis, na který jsou maratonci zvyklí během normálních závodů v podobě vody a traťového občerstvení.

„Bude to dlouhý den, trať vypadá v pohodě, ještě musíme udělat drobné úpravy. Bude nutné si v ostrých zatáčkách dávat pozor na kolena. Točit se budu ve směru hodinových ručiček," vtipkovala na Twitteru Allinová vyhlížející sobotní start.

Manželé Allinovi nejsou první, kteří se rozhodli uběhnout maraton ve stísněných prostorech nařízené karantény. Elisha Nochomovitz z Francie zdolal 42 kilometrů na sedmimetrovém balkóně v čase lehce pod sedm hodin. Do výzvy se přidávají i další.

Reklama

Související témata: