Hlavní obsah

Zářila na olympiádách, má velkou medaili. Nejšťastnější den českého esa ale přišel dnes

Praha

Česká rekordmanka v maratonu Eva Vrabcová Nývltová je od pondělní noci maminkou. Ve 2.50 se jí v trutnovské porodnici narodila dcera Adélka. „Nejšťastnější den,“ uvedla na sociálních sítích bronzová medailistka z mistrovství Evropy v roce 2018.

Foto: Ivana Roháčková

Eva Vrabcová Nyvltová se svým evropským bronzem z Berlína.

Článek

Čtyřiatřicetiletá Vrabcová už startovala na čtyřech olympiádách. Třikrát jako lyžařka, když se v Soči blýskla pátým místem na třicítce volně, při svém běžeckém debutu na hrách v Riu a teprve druhém maratonu kariéry byla šestadvacátá.

Když s manželem a svým koučem Martinem otěhotněla, zdálo se, že další olympiády se zatím nedočká, jenže kvůli pandemií koronaviru vynucenému posunu her v Tokiu má šanci přidat příští rok pátou účast.

Vrabcová se totiž už během těhotenství netajila, jak jí běhání chybí a chtěla by se rychle vrátit k závodům. Termín narození potomka měla mezi 30. dubnem a 8. květnem. „Ale říká se, že sportovkyně nedonášejí,“ měla správný odhad. Její dcera váží 2,5 kg a měří 46 cm.

První závody má Vrabcová v plánu už na přelomu července a srpna, ale záležet bude kromě rekonvalescence po porodu pochopitelně i na vývoji koronaviru, možnosti konání sportovních akcí a cestování do zahraničí.

Po zrušení evropského šampionátu v Paříži by pro ni mohl být letošním sportovním vrcholem maraton v Praze 11. října nebo v New Yorku 1. listopadu.

Reklama