Hlavní obsah

Chambers vzdal boj proti zákazu startu na olympiádě

LONDÝN

Britský sprinter Dwain Chambers už se smířil s faktem, že se nikdy nesmí zúčastnit olympijských her. Vrchní soud v Londýně před časem zamítl jeho odvolání proti trestu, který dostal za předchozí dopingový případ z roku 2003. Kontroverzní atlet se chce nyní plně soustředit na zisk cenných kovů na ostatních důležitých závodech.

Článek

"Už bylo zkrátka rozhodnuto a já to tak musím nechat být," řekl stanici Sky Sports třicetiletý Chambers. Podle jeho slov mu dopingová kauza s tehdy nezjistitelným steroidem THG vážně zasáhla do osobního života. "Už nechci stejným procesem procházet znovu, takže si myslím, že nejlepší je hodit vše za hlavu a jít dál," zavrhl možnost dalších právních kroků.

Po neúspěšné anabázi v americkém fotbalu se Chambers letos vrátil na atletickou dráhu, kde získal stříbro na halovém MS ve Valencii. V dubnu si vyzkoušel i anglickou soutěž v ragby. Nyní je jeho cílem další halový šampionát v Turíně a srpnové mistrovství světa v Berlíně. "Půjdu naplno do halové sezony a snad zopakuju výkony podobné těm z letošního roku. Snad přivezu tentokrát zlato. To by mohlo dodat sebevědomí před letní sezonou celému britskému týmu i mně samotnému," uvedl.

Reklama