Hlavní obsah

Ostravská laťka letos znovu proběhne jako samostatný závod

Jaroslav Bába, Svatoslav Ton a Iva Straková jsou nejznámějšími jmény pátého ročníku Ostravské laťky ve skoku do výšky. Závod, který byl kdysi součástí Moravské výškařské tour, se 15. ledna v Bonver Aréně znovu odbude jako samostatné a jednorázové klání.

Článek

Snaha pořadatelů o návrat do prestižnější Tour letos vyzněla do ztracena. Oldřich Zvolánek z organizačního výboru připustil, že Ostrava nemá v současnosti takové finanční možnosti jako mítinky v Třinci a Hustopečích. "Ekonomika hraje velkou roli, ale nevzdáváme se a budeme se snažit v dalších letech. Uvidíme, jak se bude vyvíjet ekonomická situace," řekl Zvolánek na tiskové konferenci.

Hlavními postavami letošního ročníku mají být domácí výškaři Bába, Ton a Straková. Obhájkyně loňského prvenství Romana Dubnová po vážném zranění kotníku odrazové nohy vynechá halovou sezónu. "Česká špička je až na Dubnovou a Lalákovou kompletní," uvedl manažer mítinku Jan Janků.

Ze zahraničí do Ostravy přijedou Nizozemec Martin Nuyens, Ukrajinec Viktor Šapoval, Ukrajinka Olena Motoková či nejlepší slovenská výškařka Iveta Srnková. "Atraktivní pro diváky určitě bude i Dottin Henderson, což je Barbadosan trénující a žijící ve Finsku. Hrával basket, u výšky není dlouho, ale osobní rekord má už 225 centimetrů. Kromě toho si na příští týden schováváme ještě překvapení v podobě dvou zajímavých jmen do obou kategorií," řekl Janků.

Vítězové získají finanční prémii 500 dolarů.

Reklama

Související témata: