Hlavní obsah

Plán Isinbajevové pro léto: zlato a útok na jackpot

PRAHA

Od kohokoli jiného by to znělo jako velká troufalost, ale Jelena Isinbajevová si klidně může dovolit vyhlásit: Z Berlína chci třetí světové zlato a atakovat jackpot ve Zlaté lize.

Článek

Po odchodu k trenéru Petrovovi kdekdo zpochybňoval, zda se ruská tyčkařka dokáže znovu stát lamačkou světových rekordů. Na čas lehce ubrala ze své suverenity, ale vloni už to byla opět stará dobrá Jelena – po třech letech zase posouvala své maximum, třešničkou byl rekord 505 cm při finále v Pekingu. „Chci závodit do mistrovství světa v Moskvě v roce 2013, pak asi skončím a založím rodinu,“ plánuje šestadvacetiletá dvojnásobná olympijská vítězka.

S velkou pravděpodobností se tak ještě pár let bude na své soupeřky dívat svrchu.

„Trenér říká, že mám ještě rezervy. Je reálné, aby byl mezi mužským a ženským světovým rekordem rozdíl metru a do 515 centimetrů mě čeká ještě dost práce,“ plánuje Ruska, která většinu přípravy absolvuje v italské Formii.

Jen při halovém evropském šampionátu nechá letos své rivalky myslet na zlato. „Chci dát šanci i ostatním ruským tyčkařkám probojovat se do týmu,“ vysvětlila, proč se do Turína nechystá.

Reklama